- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Ovo je recept koji sam pronašla u starim knjižicama sa receptima, i mogu vam reći da nas je baš oduševio. Sočan, kremast, ne previše sladak i težak. Savršen za svaku priliku 🥰
Potrebni sastojci:
- ZA KORU:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašika čokolade u prahu
- 1,5dcl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1,5dcl čokoladnog mleka
- ZA FIL:
- 300G mlevene plazme ( ili po izboru )
- 150g šećera u prahu
- 4dcl milerama
- 2dcl slatke pavlake
- ZA PREMAZIVANJE:
- 3 dcl slatke pavlake
- kakao
Priprema:
Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
Posebno umutiti žumanca sa šećerom i vanil šećerom.
Postepeno im dolivati ulje i neprekidno mutiti.
Dodati mešavinu brašna, kakaoa, čokolade u prahu i praška za pecivo pa izmiksati.
U dobijenu smesu dodati sneg od belanaca, te promešati sa varjačom.
Tepsiju nauljiti, posuti brašnom, sipati u nju pripremljenu smesu za koru.
Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 20 minuta.
FIL:
Umutiti mileram sa šećerom u prahu pa dodati mleveni keks i promešati varjačom.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag pa sjediniti sa smesom od keksa.
Finalni postupak:
Ohlađenu koru premazati sa filom od keksa.
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"!
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO): https://bit.ly/3aiCUyT
Коментари
Постави коментар