Posni keksići ( vegan )

KEKS KOCKE - prelep, kremast kolač

 





Ovo je recept koji sam pronašla u starim knjižicama sa receptima, i mogu vam reći da nas je baš oduševio. Sočan, kremast, ne previše sladak i težak. Savršen za svaku priliku 🥰

Potrebni sastojci:

  • ZA KORU:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kašika čokolade u prahu
  • 1,5dcl ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1,5dcl čokoladnog mleka

  • ZA FIL:

  • 300G mlevene plazme ( ili po izboru )
  • 150g šećera u prahu
  • 4dcl milerama
  • 2dcl slatke pavlake
  • ZA PREMAZIVANJE:
  • 3 dcl slatke pavlake
  • kakao

Priprema:


Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
Posebno umutiti žumanca sa šećerom i vanil šećerom.
Postepeno im dolivati ulje i neprekidno mutiti.
Dodati mešavinu brašna, kakaoa, čokolade u prahu i praška za pecivo  pa izmiksati.
U dobijenu smesu dodati sneg od belanaca, te promešati sa varjačom.
Tepsiju nauljiti, posuti brašnom, sipati u nju pripremljenu smesu za koru.
Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 20 minuta.


Pečenu koru izbockati sa čačkalicom, i preliti sa čokoladnim mlekom.





FIL:

Umutiti mileram sa šećerom u prahu pa dodati mleveni keks i promešati varjačom.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag pa sjediniti sa smesom od keksa.


Finalni postupak:

Ohlađenu koru premazati sa filom od keksa.


Slatku pavlaku umutiti u šlag pa premazati preko fila.
Po želji posuti sa kakaom.
Staviti u frižider da se ohladi, te iseći komade željene veličine i posaditi.


Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650








Коментари