Jaffa pita

 


Prelep sitni kolač, osvežavajuć i kremast, zaslužuje da se nađe na svakoj tacni sa kolačima. Veoma izdašan i ukusan.


Potrebni sastojci:


- za kore:
  • 600g brašna
  • 2 jaja
  • 50g masti
  • 1 kiselo mleko
  • 200g šećera
  • 1 prašak za pecivo
- fil od narandže:
  • 750ml soka od narandže
  • 7 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 125g margarina
- čokoladni fil:
  • 750ml mleka
  • 10 kašika šećera
  • 3 pudinga od čokolade
  • 125g margarina
- glazura:
  • 100g čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema:


Kore:
Umutiti jaja sa mašću ,kiselim mlekom i šećerom.
Brašno sjediniti sa praškom za pecivo.
Od svih sastojaka umesiti glatko testo, koje se ne lepi za prste.
Podeliti ga na 5 jednakih delova.
Svaki deo posebno staviti u kesu za zamrzivač od 5kg.
Oklagijom razvijati testo da popuni celu kesu.
Postupak ponoviti sa svim testom.
Staviti razvijene kore u kesama u zamrzivač na 10 minuta.
Izvaditi kore, pa iseći gornju stranu kese.
Na tu koru sa koje smo skinuli gornji sloj kese prilepiti pek papir, pa je preokrenuti tako da pek pair bude dole.
Skinti kesu i sa druge strane.
Postupak ponoviti sa svim korama.
Peći na prevrnutom plehu od rerne, veoma kratko oko 3-4 minute na 180C ( paziti da ne izgore).
Ohladiti kore.

Fil od narandže:
U 500 ml soka dodati šećer pa staviti na vatru da provri.
U 250ml soka razmutiti puding pa zakuvati u soku.
Skuvan puding prekriti streč folijom, ohladiti.
Umutiti margarin sobne temperature pa ga sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Fil od čokolade:
U 500 ml mleka dodati šećer pa staviti na vatru da provri.
U 250ml mleka razmutiti puding pa zakuvati u mleku.
Skuvan puding prekriti streč folijom, ohladiti.
Umutiti margarin sobne temperature pa ga sjediniti sa ohlađenim pudingom.

Slaganje kolača:

  1. kora
  2. pola fila od čokolade
  3. kora
  4. pola fila od narandže
  5. kora
  6. druga polovina fila od čokolade
  7. kora
  8. druga polovina fila od narandže
  9. kora
  10. glazura
Za glazuru na pari otopite čokoladu sa uljem.

Kolač stavite u frižider da se stegne, najbolje preko noći, isecite na štanglice željene veličine, poslužite i uživajte u njegovom ukusu!

Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650



Коментари