Posni keksići ( vegan )

BISER JE U ŠKOLJCI - sitni, slavski kolači

 


Sitni kolači koji se ističi na svakoj tacni sa kolačima svojim zanimljivim izgledom, ali mame i neodoljivim ukusom.


Potrebni sastojci:

-  za testo:
( mere su šolja od 2dcl)
  • 2 šolje mlevenog keksa sa maslacem
  • 1 šolja mlevenih oraha
  • 1 šolja šećera u prahu
  • 50g margarina
  • 1 jaje
  • rum po ukusu
- za fil:
  • 1 jaje
  • 2 žumanca
  • 6 kašika šećera u prahu
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike mleka
  • 50g čokolade
  • 200g margarina

Priprema:

Prvo pravimo fil jer je potrebno da se ohladi pre nego što ga spojimo sa margarinom.
U šerpu naspemo vruće vode do pola i stavimo na vatru da proključa.
U drugu posudu koja je veća od šerpe izmutimo mikserom jaje, žumanca, šećer u prahu, brašno, mleko pa stavimo preko šerpe sa ključalom vodom da se kuva na pari.
Mešamo dok se fil ne zgusne. Dodamo čokoladu i mešamo da se otopi.
Skinemo, prekrijemo sa streč folijom i ostavimo da se ohladi.
Za testo skuvajte na pari jaje i kašiku šećera, pa odmah sjedinite sve preostale sastojke.
Napravite loptice od testa veličine oraha, te utisnite u kalup oblika školjke. Ukoliko koristite silikonski kalup, nije potrebno da ga prethodno namastite.
Postupak uradite sa celom smesom.
Margarin sobne temperature izmiksajte pa ga sjedinite sa ohlađenim filom. Fil prespite u vreću za filovanje sa manjim zvezdastim nastavkom.
Jedan deo školjkice od testa nafilujte sa malo fila, pa ga poklopite sa drugim delom školjke ali samo preko ivica, kako bi sredina ostala otvorena.
Na središnji deo fila stavite jednu srebrnu biser bombonu.
Kolače stavite u frižider na najmanje 2h a zatim ih poslužite.

Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650

Коментари