Posni keksići ( vegan )

SEDMO NEBO OBLANDA - sitni, slavski kolači

 


Kremasta, preukusna oblanda sa keksom, kokosom i čokoladom. Kombinacija za sve ljubitelje dobrih kolača.

Potrebni sastojci:

  • 8 jaja
  • 20 kašika šećera
  • 100g kokosa
  • 150g mlevenog keksa
  • 3 kašike brašna
  • 150g čokolade
  • 200g margarina
  • 2 lista oblande
- za glazuru:
  • 150g čokolade
  • 3-4 kašike ulja

Priprema:

Ulupati 4 belanceta u čvrst šam sa 6 kašika šećera.
 Dodati 1 kašiku brašna i mleveni keks pa umutiti. 
Namazati hrapavi deo jedne oblande pa peći koru na 180C oko 12-13 minuta.
Za drugu koru ulupati 4 belanceta u čvrst šam sa 6 kašika šećera, pa dodati kokos i 2 kašike brašna. Premazati hrapavu stranu oblande, pa peći na istoj temperaturi oko 11-12 minuta.
Za fil umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera, kuvati fil na pari.
 Dodati čokoladu i mešati na pari dok se ne istopi.
 Kuvan fil prekriti sa streč folijom, ohladiti. 
Umutiti margarin sobne temperature pa sjediniti sa ohlađenim filom.
Slaganje kolača:
- korica od keksa
- čokoladni fil
- korica od kokosa ( okrene se naopako, tako da kora legne na fil a da oblanda bude gore)
- glazura
Za glazuru na pari otopiti čokoladu sa uljem.
Kolač ostaviti u frižider na najmanje 2h da se stegne, zatim iseći i poslužiti.

Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650




Коментари