- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 4 kašike mleka
- na vrh noža praška za pecivo
Žuta krema:
- 1l soka od narandže
- 3 pudinga od vanile
- 7 kašika šećera
- petit keks
Bela krema:
- 6 kašika brašna
- 6 kašika šećera
- 5dcl mleka
- 250g margarina
Glazura:
- 100g čokolade
- 70g margarina
Priprema:
Za testo: Penasto umutiti žumanca sa šećerom, postupno dodavati brašno, mleko i prašak za pecivo. Na kraju lagano umešati sneg od belanaca. Ispeći koru.
Za žutu kremu: Odvojiti 2dcl soka od narandže pa spojiti sa pudingom, te zakuvati u preostalom soku i šećeru. Vruće preliti preko pečene kore.
Za belu kremu: Brašno umutiti sa malo mleka pa ga zakuvati u preostalom mleku i šećeru. U ohlađeno dodati penasto izrađen margarin.
Za glazuru: Čokoladu i margarin istopiti na pari.
Ređanje kolača:
- kora
- žuta krema
- petit natopljen u mleko
- bela krema
- glazura
Odličan kolač!
ОдговориИзбриши