Posni keksići ( vegan )

KREMAST, OSVEŽAVAJUĆ KOLAČ KOJI GODI U SVAKOM GODIŠNJEM DOBU

 

LAMBADA KOLAČ

Video recept pogledajte na linku ispod:


Verujem da ste bar jednom bili u prilici da isprobate ovaj kolač, i da ste oduševljeni njegovim ukusom. Napravite ga po ovom isprobano-dobrom receptu i usrećite svoje ukućane.

Potrebni sastojci:

Testo:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike mleka
  • na vrh noža praška za pecivo

Žuta krema:

  • 1l soka od narandže
  • 3 pudinga od vanile
  • 7 kašika šećera
  • petit keks

Bela krema:

  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika šećera
  • 5dcl mleka
  • 250g margarina

Glazura:

  • 100g čokolade
  • 70g margarina

Priprema:

Za testo: Penasto umutiti žumanca sa šećerom, postupno dodavati brašno, mleko i prašak za pecivo. Na kraju lagano umešati sneg od belanaca. Ispeći koru.


Za žutu kremu: Odvojiti 2dcl soka od narandže pa spojiti sa pudingom, te zakuvati u preostalom soku i šećeru. Vruće preliti preko pečene kore.


Za belu kremu: Brašno umutiti sa malo mleka pa ga zakuvati u preostalom mleku i šećeru. U ohlađeno dodati penasto izrađen margarin.


Za glazuru: Čokoladu i margarin istopiti na pari.


Ređanje kolača:

  1. kora
  2. žuta krema
  3. petit natopljen u mleko
  4. bela krema
  5. glazura


Коментари

Постави коментар