Posni keksići ( vegan )

MONTALVO KOCKE





Savršeno kremasto uživanje sa čitiri fila i raskošnom voćnom notom, prosto, uživanje za sva čula.






 Treba li još nešto dodati?

  Fantastičan kolač!





Potrebni sastojci:

- za koru:
  • 200g čokolade za kuvanje
  • 150g margarina
  • 80g brašna
  • 4 jajeta
  • 120g šećera
- za fil:
  • 120g gustina
  • 1l mleka
  • 1 puding od vanile
  • 250g šećera
  • 250g margarina
  • 200g bele čokolade
  • 200g mlečne čokolade
  • 500ml slatke pavlake
- za žele:
  • 300ml gustog soka od jagode
  • 300ml vode
  • 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- dekoracija:
  • kesica šlaga ili
  • 200ml slatke pavlake

Priprema:

Belanca umutiti u čvrst šam.Čokoladu istopiti sa margarinom pa sve zajedno sjediniti mikserom sa žumancima, šećerom i brašnom. Varjačom umešati šam od belanaca. Peći na 180C oko 15minuta u plehu u kom je pek papir, dimenzija 23x32 ili približno ( pleh koji imate).

Za fil: u šerpu usuti mleko i šećer, ostaviti da proključa. Posebno razmutiti gustin, puding i preostalo mleko pa usuti u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Margarin penasto umutiti pa sjediniti sa ohlađenim filom.

Umutiti slatku pavlaku.

U jednoj posudi sjediniti 1/3 fila i 1/3 slatke pavlake te dodati istopljenu mlečnu čokoladu, sve dobro promešati.

U drugoj posudi izmešati 2/3 fila i 2/3 slatke pavlake pa dodati istopljenu belu čokoladu. Sve dobro sjediniti.

Za pripremu želea u šerpu usuti 200ml vode i sirup od jagode pa kuvati dok ne proključa. U preostaloj vodi razmutiti puding, usuti u ključalu smesu i kuvati dok se ne zgusne.

Žele prohladiti neprekidno mešajući, pa ga preliti preko ohlađenog kolača.

Šlagom ili umućenom slatkom pavlakom dekorisati ohlađen kolač.

Ređanje kolača:

  1. kora
  2. 1/2 belog fila
  3. tamni fil
  4. 1/2 belog fila
  5. žele od jagode
  6. šlag ili umućena slatka pavlaka



Коментари

Постави коментар