PUCKETAVA LEPINJA IZ ŠERPE

 

Najfinija lepinja bez mnogo truda, pečena u šerpi!

Potrebni sastojci:

  • - čaša od 2dcl uz pomoću koje sve merimo
  • - 1 čaša vode
  • - 3 čaše brašna
  • - 20g kvasca
  • - kašičica soli
  • - kašičica šećera

Priprema:

Staviti čašu tople vode u sud u kojem ćemo mesiti lepinju. Dodati izmrvljen kvasac, kašičicu šećera, kašiku brašna, dobro izmešati i ostaviti da se kvasac digne, oko 10 minuta. Nakon što kvasac naraste, dodati postepeno 3 čaše brašna, kašičicu soli i umesiti glatko testo. Pokriti ga i ostaviti da naraste. 

Šerpu sa poklopcem staviti u zagrejanu rernu na 250C da se zagreje, 10 minuta, pa pažljivo izvaditi iz rerne i u nju staviti pek papir.

Testo kratko premesiti, posuti brašnom, pa ga staviti na pek papir u zagrejanu šerpu. Rebrastim nožem zarezati testo od gore.

Poklopiti šerpu poklopcem pa vratiti u zagrejanu rernu na istu temperaturu da se lepinje ispeče oko 25 minuta. Nakon 25 minuta, skinuti poklopac, i ostaviti da se gornja korica lepinje ispeče i postane hrskava.

Nakon 30 minuta izvaditi lepinju iz šerpe, i na nju postaviti šoljicu za kufu obrnutu prema dole.





Коментари

Постави коментар