- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Najfinija lepinja bez mnogo truda, pečena u šerpi!
Potrebni sastojci:
- - čaša od 2dcl uz pomoću koje sve merimo
- - 1 čaša vode
- - 3 čaše brašna
- - 20g kvasca
- - kašičica soli
- - kašičica šećera
Priprema:
Staviti čašu tople vode u sud u kojem ćemo mesiti lepinju. Dodati izmrvljen kvasac, kašičicu šećera, kašiku brašna, dobro izmešati i ostaviti da se kvasac digne, oko 10 minuta. Nakon što kvasac naraste, dodati postepeno 3 čaše brašna, kašičicu soli i umesiti glatko testo. Pokriti ga i ostaviti da naraste.
Šerpu sa poklopcem staviti u zagrejanu rernu na 250C da se zagreje, 10 minuta, pa pažljivo izvaditi iz rerne i u nju staviti pek papir.
Testo kratko premesiti, posuti brašnom, pa ga staviti na pek papir u zagrejanu šerpu. Rebrastim nožem zarezati testo od gore.
Poklopiti šerpu poklopcem pa vratiti u zagrejanu rernu na istu temperaturu da se lepinje ispeče oko 25 minuta. Nakon 25 minuta, skinuti poklopac, i ostaviti da se gornja korica lepinje ispeče i postane hrskava.
Nakon 30 minuta izvaditi lepinju iz šerpe, i na nju postaviti šoljicu za kufu obrnutu prema dole.
Коментари
Hvala :)
ОдговориИзбриши