- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
VIDEO RECEPT: https://youtu.be/INn_YMyaRVA
Neodoljivo prhki kolačići sa ukusom neskvika, za pravu čokoladnu notu, natopljeni u slatkom sirupu sa ukusom limuna, trebaa li šta još dodati?
Isprobajte, uverite se sami! :)
POTREBNI SASTOJCI:
- ZA SIRUP:
- 600G KRISTAL ŠEĆERA
- 600ML VODE
- POLA ISEČENOG LIMUNA
- SOK OD POLA LIMUNA
-ZA TESTO:
- 550G +/- BRAŠNA
- POLA KESICE PRAŠKA ZA PECIVO
- POLA KAFENE KAŠIČICE SOLI
- 200G KRISTAL ŠEĆERA
- 250G MARGARINA
- 200G KISELE PAVLAKE
- 3 ŽUMANCETA
- 4 KAŠIKE NESKVIKA
- 50 ML MLEKA
PRIPREMA:
Prvo pripremamo sirup. U šerpu sipamo šećer, vodu, isečen limun na kriške i dodamo sok od pola limuna. Stavimo na jaku vatru da se kuva. Nakon što provri, plamen smanjimo na najslabije, i kuvamo sirup 15minuta dok se malo ne zgusne. Ugasimo vatru i šerpu sklonimo sa šporeta. Ostavimo sirup da se ohladi prvo na sobnoj temperaturi a zatim ga stavimo u frižider, do upotrebe.
Za testo: U posudi sjediniti so, pola količine brašna i margarin sobne temperature. Dobro izgnječiti margarin, sjediniti ga sa ostalim sastojcima tako da dobijemo mrvičasto testo. Dodamo žumanca, šećer, i kiselu pavlaku. Umutimo glatko testo koje je još uvek blago lepljivo.Smesu podelimo na dva dela.
Neskvik i toplo mleko sjedinimo mešajući kašikom. Umućeni neskvik sipamo u jednu polovinu smese, Dodavaajući brašno zamesimo testo, i jednu i drugu polovinu. Oba testa stavimo u kesu za zamrzivač, pa odložimo u frižider na pola sata.
Spremimo 4 kese za zamrzivač od 3kg i oklagiju sa kojom ćemo razvlačiti testo. Belu i neskvik smesu podelimo po pola, tako da od obe imamo po 2 dela, ukupno četiri ( dva bela, dva neskvik).
U kesu za zamrzivač stavimo po jedan deo testa i oklagijom ga razvaljamo tako da popunimo celu kesu. Nakon što razvaljamo sva četiri dela, stavimo ih u zamrzivač na 5minuta.
Makazama isečemo sredinu kese po dužini , skinemo kesu sa prednje strane. Na testo stavimo pek papir, zatim ga rotiramo. Pek papir je sad od dole a sa gornje strane je testo još uvek obloženo kesom za zamrzivač. Skinemo kesu i sa te strane. Isto ponovimo sa preostalim testom.
Na beli deo, od gore stavimo neskvik deo, prekrijemo ga pek papirom i rastanjimo na debljinu od 5mm. Isto uradimo i sa preostala dva testa.
Odstranimo ivice testa tako da dobijemo pravougaoni oblik. Zarolamo ga u rolat po dužini, sa obe strane, tako da od dva spojena testa dobijemo dva rolata. Reckavim nožem ili talasastim sečkom sečemo ukoso, veličine približno 5cm. Uzmemu u ruku jedaan deo testa i sa pincetom pravimo šare, stiskajući testo .
Poređamo kolače na pek papir, i stavimo ih da se peku u zagrejanu rernu na 180C oko 25mnuta.
Izvadimo pečene kolače iz šporeta i ostavimo ih 10 minuta da se prohlade. Zalijemo ih sa ohlađenim sirupom. Ostavimo ih da se natope sirupom i dobro ohlade, najbolje u frižideru preko noći ( ukoliko možete toliko da sačekate :) )
YouTube kanal na kom me možete pratiti: https://www.youtube.com/channel/UCWQdtaut6FF87tjsly5u73w
FB grupa za podelu Vaših recepata i za dobro druženje sa nama: https://www.facebook.com/groups/395485067963650
Ostavite mi komentar ukoliko Vam se svideo recept, pretplatite se ukoliko želite da budete obavešteni o svakom novom videu.
Svako dobro, pozdrav! :)
Коментари
Nešto novo i zanimljivo, sigurno i ukusno!
ОдговориИзбриши