Posni keksići ( vegan )

DUKAT KIFLICE - sa krompir pireom, mašću i kurkumom. Nešto najmekše što sam probala u skorije vreme!

 


DUKAT KIFLICE

Ovo je jedan veoma zanimljiv recept, koji je u mojoj grupi https://www.facebook.com/groups/395485067963650 podelila gđa Jasmina. Dukat kiflice su nešto najmekše što sam napravila u skorije vreme, isprobajte, pa se i sami uverite! 😉🥰

Potrebni sastojci:

  • 2dcl mleka
  • 1 kafena kašičica šećera
  • 20g svežeg kvasca ili 1 kesica suvog 
  • 200g masti
  • 200g krompir pirea
  • 1 kafena kašičica soli
  • 1 kafena kašičica kurkume
  • 500g +/- brašna
  • šunka, sir, kečap ili po želji za punjenje
  • susam, kim ili po želji za posipanje kiflica




Priprema:

U toplo mleko staviti šećer i kašiku brašna, te izmrviti svež kvasac. Promešati i ostaviti da kvasac nadođe. 
U nadošli kvasac dodati mast i krompir pire, pa dobro sjediniti. Za ovaj korak možete koristiti i mikser, brže će te sjediniti sastojke, nego ručno. Dodati kurkumu i pola količine brašna i so.
Mesiti dok se smesa ne izjednači i postane mekana, kompaktna.
Dodavati i preostalu količinu brašna dok ne dobijemo testo koje je mekano a ne lepi se za ruke.
Umesiti jufku, pokriti je i ostaviti da odmara pola sata na toplom mestu.
Jufku podeliti na dva dela.
Svaki deo rastanjiti na brašnom posutoj površini, debljine 0,5 cm. 
Iseći trougliće, puniti ih sa nadevom po želji, te ređati u pleh na koji smo stavili pek papir.
Pokriti ih još jednom, svega 10 minuta, da se testo odmori i nadođe .
Premazati sa malo ulja i posuti susamom ili po želji.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 230C.

Hvala Vam na čitanju, nadam se da Vam se svideo ovaj recept. Lajkujte, podelite sa svojim prijateljima, i ostavite mi komentar o svojim utiscima. Do sledećeg recepta, ostajte zdravi i siti, voli Vas Ivana 🥰🌹

PODRŽITE MOJ YT KANAL:https://bit.ly/3aiCUyT





Коментари