Posni keksići ( vegan )

POSNI KOLAČ / KREMASTE ORANŽ KOCKE - ne peče se,veoma jednostavan a preukusan kolač.Obožavaće te ga!

 


Post je duhovna hrana, koja leči i spašava i duh i telo. Ali to nikako ne znači da treba svega da se odreknete, jer smisao posta je mnogo dublji, nego odreći se ukusnog parčeta torte ili kolača posle nedeljnog ručka. Ukoliko nemate ideju koji bi kolač napravili za svoju porodicu, donosim vam ovaj sjajan recept za kremaste čoko-oranž kocke, koje su neodoljive! I oni koji ne poste traže parče više!

Pa da počnemo sa receptom 😊

POTREBNI SASTOJCI:

- za podlogu:
  • 500ml soka od narandže
  • 100g šećera
  • 100g griza
- za fil:
  • 500ml soka od narandže
  • 5 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 75g margarina
  • 75ml slatke pavlake
- za ganaš:
  • 300ml slatke pavlake
  • 300g čokolade

Svi sastojci treba da budu biljnog porekla ukoliko postite. Najsigurnije je da kupite proizvode na kojima piše "vegan", pošto neke biljne pavlake nisu posne. Ukoliko ne postite, namirnice ne moraju biti posne, nego mlečne, a ukus može biti samo intenzivniji, lepši.


Priprema:

Podloga:

U sok staviti šećer, pa staviti na vatru da provri. U ključalo dodavati griz uz neprestano mešanje. Skuvati ga. ( Gotov je kad se zgusne, i kad počnu da izlaze mehuri vazduha iz njega)
U uljem ili vodom nakvašen đuveč ( ili kalup ) pretresti skuvanu podlogu i izravnati je. Ostaviti je da se ohladi i stegne na sobnoj temperaturi dok pripremamo fil.

Fil:

U 4dcl soka staviti šećer pa ga staviti na vatru da provri. U 1dcl soka razmutiti puding, i zakuvati u preostalom ključalom soku. U vruć, skuvan puding dodati margarin, mešati dok se margarin ne otopi i sjedini sa filom. Preručiti u drugu posudu, prekriti streč folijom i ostaviti da se fil ohladi. Umutiti slatku pavlaku, pa je sjediniti sa ohlađenim filom. Premazati preko podloge.

Ganaš:

Staviti slatku pavlaku da se zagreje do ključanja ( ne sme da proključa, pazite! ), pa u nju ubaciti sitno izlomljenu čokoladu. Ostaviti par minuta, pa promešati i sjediniti sve zajedno. Preliti preko fila. Ostaviti gotov kolač na sobnoj temperaturi pola sata a zatim u frižider, najmanje na 3h a najbolje preko noći da se kolač potpuno ohladi i svi ukusi dobro povežu.

Isprobajte pa javite svoje utiske.

Hvala Vam na čitanju 💓 Ako Vam se svideo recept podelite ga sa svojim prijateljima, ili mi ostavite komentar o utiscima. Do sledećeg recepta, ostajte mi zdravi i siti! Voli Vas Ivana u kuhinji 💗


PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650



Коментари