REFORM KOCKE - pravo, kremasto, čokoladno uživanje u minijaturnom obliku

 


Za ljubitelje pravih, čokoladnih, kremastih poslastica, ovaj kolač  će postati jedan od omiljenih. Ukusan kao istoimena torta, predstavljen u minijaturnom izdanju, privlači poglede sa tacne, a onda oduševljava svojim bogatim ukusom. Isprobajte! 🥰


Potrebni sastojci:

- za koru:
  • 8 belanaca
  • 200g kristal šećera
  • 200g mlevenih oraha
  • 2 lista oblande
- za fil:
  • 8 žumanaca
  • 150g kristal šećera
  • 100g čokolade za kuvanje
  • 200g margarina ( ili maslaca )


Priprema:

- kore:
Upaliti rernu na 180C.
Belanca umutiti u čvrst šam sa mikserom.
Neprestano muteći dodavati po kašiku šećera, dok sve ne utrošimo, a zatim dodavati po kašiku oraha, dok sve ne utrošimo.
Podeliti na dva jednaka dela.
Prvi deo naneti ravnomerno na celu površinu oblande ( na hrapavi deo).
Isto ponoviti i na drugoj oblandi.
Staviti jednu oblandu na prevrnuti pleh od rerne, zatim peći oko 12 minuta.
Potpuno ohladiti pa preseći na pola po dužini.
- fil:
Mikserom umutiti žumanca  sa šećerom dok ne dobiju svetlu boju, oko 10 minuta je potrebno.
Kuvati ih na pari 10 minuta pa dodati čokoladu, i mešati je dok se ne otopi i smesa ne postane kompaktna i ujednačena.
Prebaciti u drugu posudu, prekriti streč folijom, potpuno ohladiti.
Ohlađen fil sjediniti sa umućenim margarinom.
Podeliti na tri jednaka dela.
- ređanje kolača:
Na tacnu staviti koru tako da oblanda dodiruje tacnu, a da pečena kora bude od gore.
Naneti 1/3 fila.
Na fil staviti koru tako da pečena kora, bude gore, a da oblanda dodiruje fil.
Naneti 1/3 fila.
Treću oblandu staviti na fil tako da pečena kora bude gore, a da oblanda dodiruje fil.
Naneti 1/3 fila.
Četvrtu oblandu staviti obrnuto, tako da sad pečena kora dodiruje fil, a da oblanda bude gore.
Staviti pek papir preko kolača, pa ga opteretiti sa knjigama, da se izravna ( oko 1h).
Prebaciti kolač u frižider najmanje na 2h da se stegne i da se ukusi povežu.
- glazura:
100g čokolade istopiti sa 3 kašike ulja pa preliti preko kolača. Ostaviti da se glazura stegne u frižideru.
Pre sečenja, kolač ostaviti na sobnoj temperaturi 15 minuta.

Hvala Vam na čitanju, do sledećeg recepta ostajte zdravi i siti, voli Vas Ivana! 🥰😘

PODRŽITE ME NA YT, MOJ KANAL:  https://bit.ly/3aiCUyT

FB GRUPA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650




Коментари

Постави коментар