Posni keksići ( vegan )

KINDER TORTA - torta koju će te obožavati! Mekane, sočne korice i dva neodoljiva fila.

 


Ako ste u nedoumici koju će te tortu praviti, slobodno mogu da preporučim ovo kremasto savršenstvo u kojem svi uživaju. Korice su mekane i sočne,prelivene mlečnom čokoladom, filovane sa dva izuzetno ukusna fila. 

Potrebni sastojci:

- za koru:
  • 6 belanaca
  • 150g šećera
  • 100g mlevenih, pečenih lešnika
  • 50g brašna
- fil I:
  • 300ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • vanilin šećer
  • puding sa ukusom slatke pavlake
  • 6 žumanaca
  • 100ml slatke pavlake
  • 200g krem sira
  • 50g noisette napolitanki
- fil II:
  • 400ml slatke pavlake
  • 300g bele čokolade
  • 50g seckanih lešnika
- još je potrebno:
  • 100g noisette čokolade



 
 

Priprema:

- kore:
 Umutiti belanca u čvrst sneg, pa dodavati šećer neprestano muteći mikserom. Sjediniti sa lešnikom i brašnom pa preručiti u kalup veličine 24cm obložen pek papirom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180C - 20 minuta. Nakon što se ispeče, izvaditi koru iz kalupa, i pustiti da se ohladi. Ohlađenu koru preseći po sredini na  pola, tako da se dobiju dve kore.

-fil I:
Umutiti žumanca sa šećerom i vanil šećerom, a zatim im dodati 100ml mleka i puding. 200ml mleka staviti da se greje, pa u ključalo mleko zakuvati žumanca. Kuvati dok se ne zgusne. Odmah prebaciti u drugu posudu, pa prekriti streč folijom da se ne stvori korica na filu. Ohladiti.
Umutiti krem sir, pa sipati u njega slatku pavlaku i napolitanke, mutiti još svega 2-3 minuta, da se ne premiksa. Ohlađen fil koji smo skuvali premiksati, pa sjediniti sa umućenim sirom i pavlakom.

- fil II:
Umutiti slatku pavlaku pa sjediniti sa otopljenom čokoladom. Dodati lešnike pa sjediniti sve zajedno.

- dodatno:
Otopiti noisette čokoladu.

Slaganje torte:

Kora - 50g otopljene noisette čokolade - pola fila I - pola fila II - 
kora - 50g otopljene noisette čokolade - pola fila I - pola fila II

Tortu staviti u frižider na minimum 3h kako bi se svi sastojci sjedinili i proželi, a zatim ukrasiti po želji. Veoma je čvrsta, može da se obloži fondan masom.
Ovaj put sam ukrašavala po želji mog starijeg sina koji je sa ovom tortom proslavio svoj 12. rođendan.
Svi su bili oduševljeni ukusom, tražilo se parče više, i prva se pojela.

Hvala Vam na čitanju 💓 Ako Vam se svideo recept podelite ga sa svojim prijateljima, ili mi ostavite komentar o utiscima. Do sledećeg recepta, ostajte mi zdravi i siti! Voli Vas Ivana u kuhinji 💗


PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650






Коментари

Постави коментар