Posni keksići ( vegan )

QUICHE LORRAINE/KIŠ LOREN po receptu iz srca Srema- najukusnija slana pita/tart, OBOŽAVAĆE TE JE!

 


Ovo je recept za izuzetno ukusnu pitu, koja je lako prilagodljiva svačijem ukusu. Nadev ( fil) možete da izaberete sami u zavisnosti od onoga što Vam se trenutno nalazi u frižideru i Vašeg ličnog ukusa. Ovo je fil koji mi najradije pravimo jer sastojke uvek imam kod kuće, a u zimskim danima ga obogatim sa domaćim, sušenim proizvodima.


Potrebni sastojci:

- za podlogu:
  • 200g brašna
  • pola kafene kašičice soli
  • 100g margarina
  • 1 jaje
  • 50 ml hladne vode
- za nadev ( fil ):
  • 1 supena kašika prezli ( hlebnih mrvica )
  • 200g sira feta ( ili po izboru) 
  • 150g kisele pavlake
  • 150g salame
  • 4 kuvana jaja
  • 4 jaja
  • po pola kafene kašičice soli, bibera, suvog začina i crvene, začinske paprike

Priprema:


Podloga:
Sve sastojke dobro sjediniti u glatko testo, zatim ga odložiti u kesu. Staviti ga u frižider dok pripremimo nadev.

Nadev: 
Jaja umutiti sa prezlama, začinima i pavlakom. Dodati preostale sastojke koje smo isekli na kockice. Sve lagano izmešamo sa kašikom.

Izvadimo testo iz frižidera pa ga podelimo na dva dela, tako da 2/3 testa rasporedimo na dno kalupa pritiskajući prstima testo,a 1/3 testa do pola obruča kalupa.
Kalup je promera 24cm, koji je prethodno podmazan sa uljem i posut brašnom.
Testo izbockamo viljuškom.
Nadev preručimo na testo. 
Po želji može da se ukrasi kečapom i pospe origanom ( ovaj korak nije neophodan, ali doprinosi lepšem vizuelnom utisku, i dodatno začini pitu).
Peći oko 25 minuta na 220C.
Nakon što se ispeče, ostaviti u kalupu da se prohladi ( 30 minuta ).
Skinuti kalup i iseći na parčad željene veličine.

Hvala Vam na čitanju 💓 Ako Vam se svideo recept podelite ga sa svojim prijateljima, ili mi ostavite komentar o utiscima. Do sledećeg recepta, ostajte mi zdravi i siti! Voli Vas Ivana u kuhinji 💗


PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650




Коментари

Постави коментар