Posni keksići ( vegan )

ČOKO-ORANŽ TORTA / Velika, raskošna torta sa mekanim koricama i kremastim filom od narandže i ganaša

 


Velika, raskošna torta, sa bogatim filom, obogaćena kandiranom narandžom i ganašom od čokolade, sa izuzetno mekanim koricama sa lešnikom. Dobra kombinacija, jel da? 😊 Prelepa torta koja izaziva eksploziju ukusa na nepcu, isprobajte je 🥰

Potrebni sastojci:

- za koru:
  • 5 belanaca
  • 80 g šećera
  • 80 g mlevenih pečenih lešnika
  • 1 kašika brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašika kakaa
-  za fil:
  • 800 ml mleka
  • 15 žumanaca
  • 2 vanil šećera
  • 180 g šećera
  • kašičica arome vanile
  • 80 g gustina
  • rendana korica jedne narandže
  • 200g bele čokolade
  • 250 g margarina
  • 50 g čoko komadića
  • 70 g kandirane narandže
-  za ganaš:
  • 200 g čokolade
  • 250 ml slatke pavlake

Priprema:



Kore:
Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg. Dodavati šećer neprestano muteći mikserom. U čvrst šam dodati preostale sastojke pa ih izmiksati.
Kalup veličine 26 cm obložiti pek papirom pa u njega istresti smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 20 minuta.
Na isti način ispeći još dve kore.

Fil:
U žumanca dodati vanil šećer i kristal šećer pa dobro umutiti mikserom. U umućena žumanca dodati aromu vanile, koricu narandže, 100 ml mleka i gustin pa dobro sjediniti masu. 700ml mleka staviti da provri. U ključalo mleko zakuvati umućena žumanca u kuvati ih sve dok se smesa ne zgusne kao puding. Skloniti sa ringle pa odmah dodati čokoladu. Umućen fil prekriti streč folijom, pa ostaviti da se ohladi.
Margarin sobne temperature dobro izraditi mikserom, pa mu polako dodavati ohlađen fil, sve dok ne utrošimo sav materijal. U dobro izmiksan fil dodamo čoko komadiće i kandiranu narandžu te sve zajedno dobro promešamo i sjedinimo.

Ganaš:
Slatku pavlaku zagrejemo do ključanja, pa joj dodamo izlomljenu čokoladu. Ostavimo dva minuta, pa dobro izmešamo i sjedinimo smesu. Koristimo ga odmah tako toplog i tečnog, bez mućenja.

Filovanje torte:
Prva kora - jedna trećina ganaša - polovina fila - druga kora - druga trećina ganaša - preostala polovina fila - treća kora - preostala trećina ganaša

Staviti u frižider da se ohladi i stegne, a zatim dekorisati po sopstvenom izboru.
Torta je veoma velika i čvrsta, pa se može oblagati i fondan masom.


Hvala Vam na čitanju 💓 Ako Vam se svideo recept podelite ga sa svojim prijateljima, ili mi ostavite komentar o utiscima. Do sledećeg recepta, ostajte mi zdravi i siti! Voli Vas Ivana u kuhinji 💗


PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650




Коментари

Постави коментар