Kako napraviti kremaste a hrskave PILEĆE BATAKE? Potpuni užitak, oduševiće vas🍗

 


Da li ste nekad probali kremaste, a hrskave batake? Mi smo se oduševili ukusom i teksturom ovog fantastičnog jela!


Potrebni sastojci:

  • 3 pileća batka
  • 3 pileća karabatka
  • 2,3 šargarepe
  • malo korena celera
  • 2,3 peršuna
  • list peršuna ( jedna veza)
  • 200g kačkavalja
  • 3 krompira srednje veličine
  • so
  • biber
  • suvi začin
  • brašno
  • jaja
  • hlebne mrvice ( prezle)
  • ulje za prženje

Priprema:


Batake i karabatake staviti u lonac zajedno sa šergarepom, peršunom, celerom i listom peršuna pa naliti vode da ogrezne. Začiniti sa kašikom soli, i kašikom suvog začina. Skuvati supu na uobičajen način, krčkajući je na laganoj vatri minimum 1,5h. Procediti pa zakuvati supu domaćim rezancima ili knedlama.
Meso izvaditi iz supe, pa mu skinuti kožuru, odstraniti meso sa kosti te ga iseći na sitnije delove.
Krompir očistiti, iseći na manje komade, pa ga skuvati u vodi.
Dok se krompir kuva, kačkavalj izrendati.
Kuvan krompir izgnječiti, dodati mu rendani sir, pa začiniti sa solju i biberom po ukusu. Sjediniti. Na kraju dodati i isečeno meso, pa sve još jednom dobro izmešati.
Smesu podeliti na 6 jednakih delova.
Prvi deo uzeti u dlan, formirati kuglicu, malo je pritisnuti da se spljošti, pa u sredinu staviti kost, tako da do polovine bude u smesi. Smesu pritisnuti sa strane prema sredini, tako da se kost ne vidi i da se obavije sa smesom, imitirajući izgled batka.
Dobijene batake panirati u brašnu, jajima i prezlama na uobičajen način. Pržiti u zagrejanom, dubokom ulju, sa svih strana. Pečene batake izvaditi na salvetu da se ocede od viška ulja, pa uživati u preukusnom obroku.

Hvala Vam na čitanju 💓 Ako Vam se svideo recept podelite ga sa svojim prijateljima, ili mi ostavite komentar o utiscima. Do sledećeg recepta, ostajte mi zdravi i siti! Voli Vas Ivana u kuhinji 💗


PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650




Коментари

Постави коментар