- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Nepravedno zapostavljen sos, koji se nekada svake nedelje nalazio na trpezi Vojvođanske kuhinje, izvrsnog ukusa, napravljen sa malo namirnica uz dodatak domaće, sveže mirođije. Ukoliko niste isprobali, obavezno ga napravite jer će vas osvojiti, prvo mirisom pa onda fantastičnim ukusom.
Potrebni sastojci:
- 5 kašika ulja
- 2 kašike brašna
- veza sveže mirođije
- kafena kašičica soli
- kafena kašičica sirćeta
- 400ml mleka
Priprema:
Mirođiju operemo, stavimo na salvetu da upije višak vode, pa kad je prosušimo, isečemo na sitne komade. U šerpu u kojoj ćemo kuvati sos stavimo ulje, dodamo brašno i sve dobro promešamo. Stavimo na šporet i ostavimo da provri. Nakon što se brašno upržilo u ulju, dodajemo mleko u tankom mlazu, stalno mešajući. Odmah dodamo sečenu mirođiju i so. Kuvamo uz povremeno mešanje. Posle 2-3 minuta dodamo sirće, dobro sjedinimo sos mešajući. Nakon što provri, kuvamo ga još 2-3 minuta, i sos je gotov. Sklonimo ga sa šporeta i poslužimo sa kuvanim mesom i povrćem iz supe. Naravno, možete ga kombinovati sa hranom po sopstvenom izboru, ovako se jede u mojoj porodici, i nezaobilazan je u sezoni mirođije na nedeljnom ručku.
Hvala Vam na čitanju 💓 Ako Vam se svideo recept podelite ga sa svojim prijateljima, ili mi ostavite komentar o utiscima. Do sledećeg recepta, ostajte mi zdravi i siti! Voli Vas Ivana u kuhinji 💗
Коментари
Постави коментар