Posni keksići ( vegan )

BELE RUM KOCKE

 


KREMAST, UKUSAN KOLAČ ZA KOJI JE POTREBNO MALO SASTOJAKA


Potrebni sastojci:

- za koru:
  • 5 belanaca
  • 5 kašika brašna
  • 7 kašika šećera
- za preliv:
  • 200ml mleka
  • 2 kašike šećera
- za fil:
  • 500ml mleka
  • 5 žumanaca
  • 5 kašika brašna
  • 7 kašika šećera
  • 2 rum šećera
  • 250g margarina
- za dekoraciju
  • slatka pavlaka
  • čoko kuglice

Priprema:

Za pripremu kore belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.
Zatim dodati brašno i umešati ga varjačom.
Kalup obložiti papirom za pečenje i peći na 180C oko 30min.
Za preliv skuvati mleko sa šećerom, pa ga preliti preko ohlađene i izbockane kore.
Za pripremu fila u šerpu staviti 350ml mleka, šećer i rum šećer i ostaviti da provri.
 U preostalom mleku izmešati jaja i brašno pa sve zakuvati u ključalom mleku. 
Skloniti sa vatre, prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi. 
Margarin penasto umutiti pa ga sjediniti sa filom.
Koru ravnomerno premazati filom.
Za dekoraciju umutiti slatku pavlaku ili šlag po uputama sa kesice, dekorisati kolač po želji, i ostaviti u frižider da se stegne ( najmanje 2h, a najbolje preko noći).

Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650



Коментари