Posni keksići ( vegan )

SOK OD VIŠANJA-2 RECEPTA 🍒

 



Kad poželite da se osvežite i okrepite sa hladnim pićem, pripremite sebi i svojoj porodici pravi, domaći sok od višanja.

Prvi recept:

Potrebni sastojci:

  • 3kg višanja
  • 100 listova višanja
  • 4kg šećera
  • 7 limuntusa
  • 2 vanil šećera
  • 1 konzervans ( ukoliko koristite)

Priprema:

Savet:
Najbolje ke početi sa pripremom soka uveče kako bi preko noći odstajao i ohladio se za dalju pripremu.
Oprati 3kg višanja sa peteljkama i 100 zdravih i lepših listova višnje.
Naliti sa 4l hladne vode, pa staviti na šporet da proključa.
Nakon što proključa kuvati još 10 minuta.
Poklopiti.
Ostaviti preko noći da se potpuno ohladi.
Preko cediljke stavimo čistu gazu i presipamo kuvane višnje u drugu posudu.
Višnje su promenile boju od kuvanja, i pustile sok, ali morate da ih iscedite u gazi da bi pustile sav sok.
Prilikom ceđenja pazite da vam koštice ostanu u gazi.
Dakle, višnje stavite u gazu, zatvorite je, uvržete u krug da bi višnje puštale sok i da na njima ostane samo koštica. Rukama pritiskate gazu da bi ubrzali proces.
Ponavljate postupak sve dok imate višanja i tečnosti.
U proceđene višnje stavite šećer, vanil šećer, limuntus i konzervans, stavite na vatru da provri.
Nakon što provri, vruće sipate u oprane, osušene flaše.
Postupak kojim ja spremam svu zimnicu je isti.
Vruće flaše stavljam u deke, dobro obmotam i ostavim da se polako ohladi.
Obično je za taj proces potrebno oko 2 dana.
Nakon toga možete da koristite sok.
Od ovog recepta sam dobila 8,5 flaša soka od 1litar.


Drugi recept:

Potrebni sastojci:

  • 3kg višanja
  • 1,5l vode
  • šećer
  • 3 limuntusa
  • konzervans ( ukoliko ga koristite)

Priprema:

Višnje skuvati sa vodom.
Dodati limuntus i ostaviti preko noći.
Procediti preko cedeljke i gaze.
Izmeriti koliko je dobijeno tečnosti, pa dodati isto toliko šećera ( 1 l tečnosti - 1 kg šećera ).
Ubaciti i konzervans ( ukoliko ga koristite ).
Ostaviti preko noći dok se sav šećer ne otopi.
Po ovom postupku, sirup za sok možete sipati i u plastične flaše.



Hvala Vam na čitanju 💓 Ako Vam se svideo recept podelite ga sa svojim prijateljima, ili mi ostavite komentar o utiscima. Do sledećeg recepta, ostajte mi zdravi i siti! Voli Vas Ivana u kuhinji 💗

PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650

Коментари