Posni keksići ( vegan )

PAPRIKAŠ SA ZLATNOM MEŠAVINOM - kuvano jelo

 



Jela na kašiku uvek pašu, ali najviše prijaju kad napolju zahladi. Tada nam ugreju i dušu i telo.

Potrebni sastojci:

  • 500g mesa od buta
  • 400g zlatne mešavine ( grašak, šargarepa, kukuruz šećerac )
  • glavica crnog luka
  • začini ( so, suvi začin, biber, čili papričica-ukoliko volite ljuto a ako ne, samo izostavite iz recepta, slatka začinska crvena paprika)
  • ulje
  • brašno
  • voda

Priprema:

Glavicu luka očistite i isecite na sitne kockice.
Stavite da se dinsta.
Za to vreme meso isecite na komade 2x2cm  približno.
Dodajte u luk, pa sve zajedno dinstajte dok meso ne smekša.
Nakon 5 minuta dodajte začine po ukusu : so. suvi začin, biber i čili hlekice.
Odmah dodajte i zlatnu mešavinu pa nalijte vodom da sve ogrezne ( količina vode zavisi od veličine šerpe u kojoj kuvate. Vode treba da bude dva prsta iznad mesa i povrća.
Ostavite da proključa.
Nakon što proključa smanjite vatru i ostavite da se lagano krčka oko 30 do 45 minuta. 
U 0,5dcl ulja stavite kafenu kašičicu brašna i slatke začinske crvene paprike, dobro promešajte pa nalijte u paprikaš.
promešajte i kuvajte još 10 minuta.
Poslužite toplo i ugrejte srce, stomak i dušu!

Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650


Коментари