Posni keksići ( vegan )

PRHKA ŠTRUDLA SA ORASIMA

 



PRHKO TESTO SA FILOM OD ORAHA I SUVIH GROŽĐICA, KLASIK IZ BAKINE KUHINJE.


Potrebni sastojci:

- za testo:
  • 400g brašna
  • 60g šećera
  • 180ml kisele pavlake
  • 2 žumanceta
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna
  • 200g maslaca ili margarina
- za fil:
  • 300g mlevenih oraha
  • 1 vanil šećer
  • 200g šećera
  • 2 belanceta
  • 1dcl toplog mleka
  • po želji suve grožđice potopljene u rum
- za premazivanje:
  • 50g margarina ili maslaca

Priprema:

Testo:
Sve navedene sastojke sjedinite i od njih zamesite kompaktno testo. 
Stavite ga u kesu i odložite u frižider na pola sata, dok pripremite fil.
Fil:
Suve grožđice potopite u rum na par minuta, zatim ih procedite i odložite.
Mleko zagrejte da bude toplo.
Prelite orahe mlekom i dobro izmešajte.
Sjedinite ih sa grožđicama, šećerom i vanil šećerom.
Belanca umutite mikserom u čvrst sneg.
Sjedinite ih sa orasima koristeći varjaču.
Izvaditi testo iz frižidera i podelite ga na dva približno jednaka dela.
Na radnu površinu naneti brašna, pa oklagijom razviti testo u oblik pravougaonika.
Pola pripremljenog fila premazati preko testa pa zarolati u rolat.
Isto uraditi i sa drugom polovinom testa.
Peći dok ne dobije zlatno braon boju (oko 35 - 40 minuta na 180C, zavisno od jačine rerne).
Pečenu štrudlu premazati sa margarinom, prekriti krpom i ostaviti da se potpuno ohladi.
Pre sečenja posuti je šećerom u prahu.
Poslužiti i uživati.

Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650





Коментари