Posni keksići ( vegan )

RAZLJEVUŠA po receptu komšinice Slađe

 


Razljevuša po receptu koji sam dobila od svoje komšinice i drage prijateljice Slađe. Postao nam je omiljen i često se sprema kod nas u kući. Nadam se da će te ga isprobati i uveriti se u njegovu jednostavnost i ukus.


Potrebni sastojci:

  • 1 čaša jogurta ( čaša od 2dcl)
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1/2 čaše griza
  • 1/2 čaše palente
  • 1/2 čaše ulja
  • 5 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 narendana srednja tikvica
  • so po ukusu

Priprema:

Priprema je veoma jednostavna. 
Uzmite dublji sud u koji mogu da stanu svi sastojci.
Umutite jaja sa solju, zatim dodajte sve preostale sastojke, dobro izmešajte i izlijte u podmazanu đuvedžaru. Pecite dok ne dobije zlatno žutu boju, ili proverite čačkalicom da li je pečeno ( ubodite čačkalicu u sredinu testa, nakon što je izvadite ako je čista, i razljevuša je pečena).
Premažite je domaćim kajmakom, ili  je ostavite takvu kakva jeste.
Mi je jedemo uz mlečne proizvode i suve, domaće proizvode od mesa, plus sezonska salata.
Zaista je fenomenalna i mnogo je volimo, nadam se da će se i vama podjednako svideti.

Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650


Коментари