- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Fin predlog za ručak koji ugreje i dušu i telo, isprobajte pa javite svoje utuske.
Potrebni sastojci:
- 7,8 šnicli srednje veličine
- ulje
- glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- so, vegeta
- brašno, aleva paprika (slatka)
- 400g boranije
- 2 srednje šargarepe
- čili papričica
- senf
Priprema:
Šnicle sa tučkom za meso istucite, i stanjite.
Posolite ih sa obe strane.
Namažite šniclu sa jedne strane sa kašičicom senfa.
Zarolajte šniclu u rolat, pa u sredini probodice čačkalicom ( kasnije će te je izvaditi).
Ponovite postupak sa svim preostalim šniclama.
Na malo ulja propržite šnicle sa svih strana.
Izvadite ih iz tiganja i sklonite sa strane.
očistite luk, beli luk i šargarepu, isecite ih na sitnije kockice.
Propržite ih u istom tiganju gde ste pržili meso.
Nakon što povrće smekša, dodajte boraniju pa nalijte sa 4dcl vode.
Ostavite da proključa.
Smanjite vatru, ubacite meso, krčkajte na tihoj vatri još pola sata uz povremeno mešanje i okretanje mesa.
Dodajte začine po ukusu, so, vegetu, čili papričice ako volite ljuto.
Kašičicu brašna i kašičicu slatke aleve paprike pomešajte sa 2dcl hladne vode tako da nema grudvica, pa prelijte preko mesa.
Krčkajte još 10-15 minuta pa poslužite uz prilog po želji.
Ovaj put sam poslužila uz krompir pire.
Uživajte u ukusnom obroku!
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"!
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO): https://bit.ly/3aiCUyT
Коментари
Постави коментар