TOTO TORTA

 




Zaista jednostavna torta za napraviti, uspeva svaki put a veoma kremasta i ukusna, bez upotrebe sporeta, idealna kad nastupi toplo vreme, ili kad nemate puno vremena i strpljenja za pravljenje torti.
Uzivajte u ovoj lepoj tortici!

Sastojci

PODLOGA

200g toto keksa
100g margarina

FIL

500ml slatke pavlake
200g toto keksa
200g krem sira
100g secera u prahu
1 vanil secer
100g cokolade
GLAZURA

200ml slatke pavlake
100g cokolade

Priprema

1.
Za podlogu izmesati 200g samlevenog keksa i 100g otopljenog margarina, te ga rasporediti po kalupu promera 24 cm, i ostaviti u frizider da se stegne dok mutimo fil.



2.
Umutiti mikserom 500ml slatke pavlake sa 100g secera u prahu, vanil secerom i krem sirom, te smesi dodati 200g krupnije samlevenog toto keksa, i fil podeliti na dva dela.

3.
Istopiti 100g cokolade, pa je sjediniti sa jednim delom fila.

4.
Izvaditi podlogu od keksa iz frizidera pa naneti prvo jedan fil, rasporediti, pa drugi fil i rasporediti ravnomerno po kalupu.

5.
Za glazuru staviti 200ml slatke pavlake i 100g cokolade na vatru da se zagreje, mesajuci da se cokolada otopi, (otopi se pre vrenja, ne bi trebalo da provri) pa naneti glazuru na nasu tortu. Kada se ohladi, moze da se posluzi.

Posluživanje


Najbolje je da torta odstoji bar 2h u frizideru pre posluzenja, najbolje preko noci, ali je podjednako ukusna i odmah kada se servira. Prijatno!


Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650

Коментари