- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Zaista jednostavna torta za napraviti, uspeva svaki put a veoma kremasta i ukusna, bez upotrebe sporeta, idealna kad nastupi toplo vreme, ili kad nemate puno vremena i strpljenja za pravljenje torti.Uzivajte u ovoj lepoj tortici!
Sastojci
PODLOGA
200g toto keksa100g margarina
FIL
500ml slatke pavlake200g toto keksa200g krem sira100g secera u prahu1 vanil secer100g cokoladeGLAZURA
200ml slatke pavlake100g cokolade
Priprema
1.Za podlogu izmesati 200g samlevenog keksa i 100g otopljenog margarina, te ga rasporediti po kalupu promera 24 cm, i ostaviti u frizider da se stegne dok mutimo fil.
2.Umutiti mikserom 500ml slatke pavlake sa 100g secera u prahu, vanil secerom i krem sirom, te smesi dodati 200g krupnije samlevenog toto keksa, i fil podeliti na dva dela.
3.Istopiti 100g cokolade, pa je sjediniti sa jednim delom fila.
4.Izvaditi podlogu od keksa iz frizidera pa naneti prvo jedan fil, rasporediti, pa drugi fil i rasporediti ravnomerno po kalupu.
5.Za glazuru staviti 200ml slatke pavlake i 100g cokolade na vatru da se zagreje, mesajuci da se cokolada otopi, (otopi se pre vrenja, ne bi trebalo da provri) pa naneti glazuru na nasu tortu. Kada se ohladi, moze da se posluzi.
Sastojci
PODLOGA
200g toto keksa
100g margarina
FIL
500ml slatke pavlake
200g toto keksa
200g krem sira
100g secera u prahu
1 vanil secer
100g cokolade
GLAZURA
200ml slatke pavlake
100g cokolade
Priprema
1.
Za podlogu izmesati 200g samlevenog keksa i 100g otopljenog margarina, te ga rasporediti po kalupu promera 24 cm, i ostaviti u frizider da se stegne dok mutimo fil.
2.
Umutiti mikserom 500ml slatke pavlake sa 100g secera u prahu, vanil secerom i krem sirom, te smesi dodati 200g krupnije samlevenog toto keksa, i fil podeliti na dva dela.
3.
Istopiti 100g cokolade, pa je sjediniti sa jednim delom fila.
4.
Izvaditi podlogu od keksa iz frizidera pa naneti prvo jedan fil, rasporediti, pa drugi fil i rasporediti ravnomerno po kalupu.
5.
Za glazuru staviti 200ml slatke pavlake i 100g cokolade na vatru da se zagreje, mesajuci da se cokolada otopi, (otopi se pre vrenja, ne bi trebalo da provri) pa naneti glazuru na nasu tortu. Kada se ohladi, moze da se posluzi.
Posluživanje
Najbolje je da torta odstoji bar 2h u frizideru pre posluzenja, najbolje preko noci, ali je podjednako ukusna i odmah kada se servira. Prijatno!
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"!
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO): https://bit.ly/3aiCUyT
Коментари
Постави коментар