- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Potrebni sastojci:
- paprika babura ( 3 kg )
- šećer
- so
- ulje
- sirće
- konzervans
- sveža šargarepa
- list peršuna
- beli luk
Priprema:
Paprici izdubiti sredinu, izvaditi seme, oprati je i iseći na 2 ili 4 dela po dužini ( ukoliko volite veće komade secite na dva dela, odnosno na pola).
U šerpu sipati 2l vode, 125g šećera, 125ml ulja, 250ml sirćeta, 125g soli i ostaviti da proključa.
U ključalu smesu spuštati spremljenu papriku i ostaviti je 2,3 minuta da se probari.
Izvaditi je iz tečnosti i ređati u tegle.
U tegle ređati:
- barenu papriku
- svežu šargarepu isečenu na krugove
- list peršuna
- beli luk
Šargarepu, list peršuna i beli luk stavljate prema svom ukusu.
Sastojke ređate dok ne utrošite svu količinu paprike.
U tečnost u kojoj se kuvala paprika stavite pola kesice konzervansa, pustite da tečnost još jednom proključa zatim nalite u tegle.
Tegle dobro zatvorite sa poklopcima, i ušuškajte u deke te pustite da se same ohlade ( potrebno je oko 2 dana da se potpuno ohlade ispod deke ).
Spremite na tamno i hladno mesto, i konzumirajte u toku nastupajuće zime.
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"!
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO): https://bit.ly/3aiCUyT
FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650
#babura
#bakinrecept
#barenapaprika
#beliluk
#ivanaukuhinji
#paprika
#peršun
#šargarepa
#slanazimnica
#zimnica
Локација:
Сремска Митровица, Србија
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Коментари
Постави коментар