ZIMNICA - barena paprika babura

 



Potrebni sastojci:

  • paprika babura ( 3 kg )
  • šećer
  • so
  • ulje
  • sirće
  • konzervans
  • sveža šargarepa
  • list peršuna
  • beli luk

Priprema:

Paprici izdubiti sredinu, izvaditi seme, oprati je i iseći na 2 ili 4 dela po dužini ( ukoliko volite veće komade secite na dva dela, odnosno na pola). 
U šerpu sipati 2l vode, 125g šećera, 125ml ulja, 250ml sirćeta, 125g soli i ostaviti da proključa.
U ključalu smesu spuštati spremljenu papriku i ostaviti je 2,3 minuta da se probari.
Izvaditi je iz tečnosti i ređati u tegle.
U tegle ređati:
  1. barenu papriku
  2. svežu šargarepu isečenu na krugove
  3. list peršuna
  4. beli luk
Šargarepu, list peršuna i beli luk stavljate prema svom ukusu.
Sastojke ređate dok ne utrošite svu količinu paprike.
U tečnost u kojoj se kuvala paprika stavite pola kesice konzervansa, pustite da tečnost još jednom proključa zatim nalite u tegle.
Tegle dobro zatvorite sa poklopcima, i ušuškajte u deke te pustite da se same ohlade ( potrebno je oko 2 dana da se potpuno ohlade ispod deke ).
Spremite na tamno i hladno mesto, i konzumirajte u toku nastupajuće zime.

Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650


Коментари