ZIMNICA - kiseli krastavčići

 




Potrebni sastojci:

  • 10kg krastavčića ( najbolji su po meni kornišoni )
  • 10l vode
  • 1,5 ili 2l sirćeta ( zavisi od vašeg ukusa, minimum je 1,5l)
  • 300g soli
  • 200g šećera
  • 1 kesica bibera u zrnu
  • 2 konzervansa
  • 1 vinobran

Priprema:

Krastavčiće potopiti u vodi a zatim ih dobro oprati.
Poređati ih u staklene tegle ili u plastično bure.
Priprema tečnostu za kiseljenje:
Prokuvati 1l vode sa 300g soli, 200g šećera i 1 kesicom bibera u zrnu.
Prohladiti.
U toplu tečnost staviti 1,5l sirćeta ( ako volite baš. baš kiselo stavite 2l sirćeta, meni je dovoljno 1,5l ), 2 konzervansa i 1 vinobran pa sjediniti sa 9l hladne vode.
Preliti preko krastvačića.
Zatvoriti i ostaviti ih da se ukisele.
Mi ih koristimo posle 6 nedelja ali budu gotovi i ranije, mogu se koristiti i za mesec dana.
Nikad se ne pokvare, ne budu gnjecavi , što je meni najvažnije.
Isprobajte moj proveren recept ako tragate baš za takvim!

Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650



Коментари