- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Potrebni sastojci:
- 2kg sitnih krastavčića ( kornišona)
- 2kg zelenog paradajza
- 2kg paprike turšijanke
- 2kg karfiola
- glavica kupusa
- 1kg šargarepe ( očišćene)
- par glavica crnog luka
- 10 l vode
- 1,5 ili 2 l sirćeta ( zavisi od vašeg ukusa, minimum je 1,5 l )
- 300g soli
- 200g šećera
- 1 kesica bibera u zrnu
- 2 konzervansa
- 1 vinobran
Priprema:
Povrće dobro oprati i očistiti.
Sa paprika skinuti peteljku ali paziti da se paprika ne otvori.
Šargarepu očistiti. a kupus prerezati na pola.
Povrće staviti u plastično bure.
Preliti sa tečnošću za kiseljenje.
Priprema tečnosti za kiseljenje:
Prokuvati 1l vode sa 300g soli, 200g šećera i 1 kesicom bibera u zrnu.
Prohladiti.
U toplu tečnost staviti 1,5l sirćeta ( ako volite baš. baš kiselo stavite 2l sirćeta, meni je dovoljno 1,5l ), 2 konzervansa i 1 vinobran pa sjediniti sa 9l hladne vode.
Preliti preko povrća.
Zatvoriti i ostaviti da se ukiseli.
Mi ituršiju koristimo posle 6 nedelja ali bude gotova i ranije, može se koristiti i za mesec dana.
Nikad se ne pokvari, ne bude gnjecava , što je meni najvažnije.
Isprobajte moj proveren recept ako tragate baš za takvim!
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"!
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO): https://bit.ly/3aiCUyT
Коментари
Постави коментар