- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Mekano testo, uz to još i lisnato pa napunjeno domaćim ajvarom. Šta čekate? Zasucite rukave i baci te se na spremanje ovih kroasana 🥰
Potrebni sastojci:
- 2 dcl mleka
- 2 dcl jogurta
- 1 dcl ulja
- kvasac 40g
- 800 - 900g brašna
- kašika šećera
- kafena kašičica soli
- 150-200g margarina ili domaće masti
- ajvar
- jaje i malo mleka za premazivanje
- semenke po želji za posipanje
Priprema:
U toplo mleko stavite šećer, izmrvljeni kvasac i kašiku soli.
Promešajte, ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta.
U nadošli kvasac sipajte jogurt, ulje te sve dobro izmešajte.
Pomalo dodajte brašno dok ne umesite jufku koja je glatka i ne lepi se.
Prekrijte čistom krpom i ostavite testo na toplom 45 minuta da stoji (odmara).
Premesite testo i podelite ga na 16 približno jednakih delova.
Razvijte ih uz pomoć oklagije na veličinu plitkog tanjira.
Na prvi deo testa narendajte margarin, pa preklopite sa drugim delom testa, na njega opet narendajte margarin, sledeći deo testa stavite od gore... Postupak ponavljajte sa sedam ravučenih jufki, na sedmu narendajte margarin, prekrijte sa osmom, ali na nju ne rendajte margarin.
Ostavite sa strane, prekrijte da odstoji dok postupak ne ponovite sa preostalim jufkama.
Kad završite postupak, dobiće te dve jufke sa po osam razvulenih kora.
Uzmite prvi deo i razvijte ga pomoću oklagije u krug koji je debljine oko pola cm.
Testo podelite na 16 trouglova, pa na svaki nanesite ajvar.
Zamotajte kroasane, pa ih poređajte na tepsiju koju ste obložili pek papirom.
Prekrijte još jednom, da narastu dok se rerna ne zagreje.
Rernu upalite na 220C.
Umutite 1 jaje sa malo mleka (50ml), premažite narasle kroasane, pa ih pospite sa semenkama po želji.
Pecite u zagrejanoj rerni dok blago porumene, oko 20 minuta.
Nakon što ih izvadite, prekrijte ih sa čistom krpom, kako bi se potparili i ostali mekani, vazdušasti i divni.
Poslužite ih odmah tople ili sačekajte da se potpuno ohlade.
Odlično se slažu uz meze, ali podjednako dobro idu i uz šolju mleka, jogurta...
Isprobajte , pa javite svoje utiske!
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"!
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO): https://bit.ly/3aiCUyT
FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650
#ajvar
#bakinrecept
#ivanaukuhinji
#izbakinesveske
#kroasani
#kroasanisaajvarom
#recept
#receptiodkiselogtesta
#receptisakvascem
#slanapeciva
#slanikroasani
Локација:
Сремска Митровица, Србија
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Коментари
Постави коментар