- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
DEDIN BRK
Potrebni sastojci:
- za testo:
3 žumanca
1 celo jaje
200g margarina sobne temperature
6 kašika šećera
3 kašike mleka
180g pavlake
oko 450g brašna
1 prašak za pecivo
- za premazivanje:
džem od šljiva
mleveni orasi
- fil:
3 belanceta
100g šećera
1 vanil šećer
200g orasa
- glazura:
100g čokolade
80g margarina
4 kašike mleka
Priprema:
Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo pa ga podeliti na 4 dela, razvijati testo u kesi od 5 kg. ( detaljen postupak razvijanja se nalazi na stranici ). Prebaciti koru na pek papir, pa je premazati pekmezom i posuti orasima.Zarolati prema sredini sa pba kraja, ali ne skroz. Sredinu puniti filom. Za fil belanca umutiti u čvrst šam pa polako mešajući dodati ostale sastojke.
Peći na 160- 170C oko 10-15 minuta. Kad se ohladi preliti glazurom koju smo istopili i sjedinili na pari.
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"!
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO): https://bit.ly/3aiCUyT
FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650
#bakinrecept
#čokolada
#dedinbrk
#džem
#ivanaukuhinji
#izbakinesveske
#kolačizaslavu
#mrsnikolači
#orasi
#recept
#sitnikolači
#slavskikolači
#tradicija
Локација:
Сремска Митровица, Србија
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Коментари
Prelep!
ОдговориИзбриши