GRANDISIMO TORTA

 


GRANDISIMO TORTA
Kao što joj i samo ime kaže, grandiozna torta, prekremasta, prefinog ukusa a izuzetno velika, odlična za sva slavlja.

Potrebni sastojci:

- za kore:
4 belanca
5 kašika šećera
50ml hladne vode
2 kašike kakaa
1 kašika brašna
4 kašike samlevenih pečenih lešnika
5g praška za pecivo
( napisani sastojci su za jednu koru, peku se četiri kore)
- filovi:
16 žumanaca
1,5l mleka
12 kašika šećera
10 kašika brašna
5 kašika gustina
375g margarina
150 + 50g čokolade
100g seckanih lešnika
1 kašičica nes kafe ili 100g bele čokolade
500ml slatke pavlake ( ili šlag 200g)

Priprema:

Uključiti rernu na 200C.
Ulupati belanca sa šećerom pa uliti hladnu vodu i opet sve izmutiti.
Dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i mlevene lešnike i sve sjediniti.
Istresti u pleh ( 30x30 cm) i staviti da se peče oko 15 minuta.
Ponoviti još tri puta.
Za fil umutiti žumanca, gustin, brašno i malo hladnog mleka.
Ostatak mleka sa šećerom staviti na vatru da provri, pa zakuvati žumanca.Mešati dok se ne zgusne.
Dobijeni puding od žumanaca iz šerpe prebaciti u drugu posudu, prekriti streč folijom i ostavititi da se ohladi.
U ohlađen fil dodati izmiksan margarin.
Podeliti na tri dela.
Na pari istopiti 150g čokolade, pa dodati u jedan deo i sve sjediniti.
U drugi deo fila dodati sitno iseckanih 50g čokolade i seckane lešnike i sve umutiti.
U treći deo dodati otopljenu kašičicu ness kafe u malo vrele vode i sve sjediniti. ( Ukoliko ne volite ukus kafe , umesto nje dodajte otopljenu belu čokoladu )
Umutiti šlag prema uputstvu sa kesice.
Ređati:
kora - fil od čokolade - šlag - kora - fil seckani lešnik i čokolada - šlag - kora - fil od nesa - šlag - kora - šlag
Ukrasiti po želji, ostaviti preko noći da se ukusi prožmu i da se torta stegne, te uživati u čaroliji ukusa! ❤
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650



Коментари

Постави коментар