- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
JANG KOCKENeodoljivo kremast kolač, veliki, od sastojaka koje su koristile i naše bake.
Potrebno je:
- za kore:
2 jaja
80g masti
150g šećera
3 kašičice kakaa
pola kašičice sode bikarbone
5 kašika mleka
oko 500g brašna
- za fil:
1,5l mleka
6 kašika šećera
3 pudinga od vanile
3 kašike brašna
1 margarin
- dodatno:
oko 500g petit keksa
- glazura:
200g čokolade
5 kašika ulja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati otopljenu mast, mleko a na kraju i brašno pomešano sa soda-bikarbonom i kakaom.Umesiti glatko testo. Podeliti ga na 3 jednake loptice, pa razvijati kore u kesi za zamrzivač od 5kg ( detaljan postupak razvlačenja kora u kesi za zamrzivač se nalazi na stranici). Prebaciti kore na pek papir pa peći na 180C oko 10 minuta ( vreme je potrebno prilagoditi svojoj pećnici ( šporetu).
U 2dcl mleka razmutiti puding i brašno pa zakuvati u preostalom mleku i šećeru, tako da se dobije srednje gust puding. U ohlađeno dodati umućen margarin.
Slagati:
KORA - 1/4 FILA - PETIT NATOPLJEN U MLEKO - 1/4 FILA - KORA - 1/4 FILA - PETIT NATOPLJEN U MLEKO - 1/4 FILA - KORA - GLAZURA
Za glazuru otopiti čokoladu i ulje na pari pa premazati kolač. Pre sečenja, kolač ostaviti na sobnoj temperaturi oko pola sata.
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"!
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO): https://bit.ly/3aiCUyT
FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650
#bakinrecept
#ivanaukuhinji
#izbakinesveske
#jangkocke
#keks
#kolači
#kolačizaslavu
#mrsnikolači
#recept
#sitnikolači
#slavskikolači
#tradicija
Локација:
Сремска Митровица, Србија
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Коментари
Prelep!
ОдговориИзбриши