Posni keksići ( vegan )

KORE ZA SLATKE PITE - najlakši način razvijanja/uvek uspe

 


Volite slatke pite ali niste baš uspešni majstor za to i nemate strpljenja da razvijete kore oklagijom? Otkriću vam super trik kako da kore uvek ispadnu savršene čak i domaćicama kojima do sad nisu ispadale dobro ( pa i meni 🙂 )
KORE ZA SLATKE PITE ( način razvijanja)

Kada zamesite testo, podelite ga na onoliko jednakih delova koliko vam kora treba. Svaku jufkicu ubacite posebno u kesu za zamrzivač od 5 kg. Stavite jufku u suvu kesu, ne treba ni ulje, ni dodavati brašna. Sad šakom ( dlanom ) pritisnite jufku koja je u kesi da se "spljošti" a zatim oklagijom razvijajte dok ne dobijete koru veličine cele kese. Veoma lako se razvijaju, u kom smeru pomerate oklagiju u tom smeru se i kora tanji. Kada rastanjite, stavite kore na desetak minuta u zamrzivač ( lakše će se odvajati od kese ). Gornju stranu kese zasecite makazama po sredini, tako da skinete gornji sloj kese, zatim pek papir u veličini kore "zalepite" na sloj kore sa kog ste upravo skinuli kesu, pa držeći rukom stranu gde je pek papir, preokrenete koru, i uklonite kesu i sa donje strane, koja je sad od gore. Čim skinete sve kese, možete početi sa pečenjem, bez čekanja, zato što korice odmah otpuste i ne budu zamrznute.
Meni je ovo "otkriće" mnogo olakšalo spremanje jedne od omiljenih vrsta kolača mog supruga, nema više brašna oko stola, dugog pravljenja kora ( po 2,3h ), sve je mnogo čistije a što je najbitnije, bez nervoze samo sa osmehom, za svega 10 - 15 minuta. 🥰
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650

Коментари

Постави коментар