Posni keksići ( vegan )

LISNATI, PUNJENI ŠTAPIĆI

 



Ovo je recept za jedno zaista divno, premekano testo pa još i lisnato. Napunite ga po izboru i pustite da vam čula uživaju. Dobije se mnogo, ali podjednako su mekani i ukusni i sutradan.


Potrebni sastojci:

  • 150ml vode
  • 20g kvasca
  • kafena kašičica šećera
  • kafena kašičica soli
  • 30ml ulja
  • 2 kašike pavlake
  • 200ml jogurta
  • 3 jaja
  • 200g margarina
  • 650 - 700g brašna + za posipanje

Priprema:


U toplu vodu staviti šećer, kašiku brašna i izmrvljeni kvasac.
Promešati i ostaviti 5 minuta da se kvasac aktivira.
U nadošli kvasa sipati ulje, jogurt, pavlaku i so.
Postepeno dodavati brašno da umesite mekano, glatko testo koje se ne lepi za prste.
Ostaviti ga da narasta 1h.
Nadošlo testo razviti u tanki pravougaonik pa ga premazati sa margarinom sobne temperature preko cele površine. 
Testo iseći po dužini na 3 trake, pa ređati jednu na drugu.
Preklopiti strane sa kraja prema sredini da dobijete kocku.
Prekrite testo i ostavite ga da miruje najmanje pola sata.
Testo iseći na pola.
Polovinu testa razvući u tanak pravougaonik, pa na njega staviti sir i salamu preko polovine, ili nadev po želji, pa preklopiti sa drugom nenamazanom stranom.
Iseći trakice širine 1,5 ili 2 cm.
Svaku traku uvrnuti i ređati na tepsiju obloženu pek papirom.
Isto uraditi i sa drugom polovinom testa.
Peči ih u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20-25 min dok ne postanu zlatne boje.

Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650


Коментари

Постави коментар