- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
NESKVIK TORTA - velika, raskošna torta, idealna za sve svečane prilike. Tri mekane korice, bez brašna i slojevi čokoladnog, neskvik krema . Nepce će uživati!
Potrebni sastojci:
- za braon koricu:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 1 puding od čokolade (40g )
- za belu koricu:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 3 kašike gustina
- za žutu koricu:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 1 puding od vanile ( 40g )
- za fil:
- 15 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 10 punih kašika brašna
- 1l mleka
- 375 maslaca ili margarina
- 400g neskvika
- 300g šlag krema
Priprema:
- braon korica:
Umutiti belanca u čvrst šam te im neprekidno muteći dodavati šećer.
U umućena belanca dodati prah za pripremanje pudinga od čokolade pa dobro sjediniti.
- bela korica:
Umutiti belanca u čvrst šam te im neprekidno muteći dodavati šećer.
U umućena belanca dodati gustin pa dobro sjediniti.
- žuta korica:
Umutiti belanca u čvrst šam te im neprekidno muteći dodavati šećer.
U umućena belanca dodati prah za pripremanje pudinga od vanile pa dobro sjediniti.
Kalup za torte promera 28cm obložiti pek papirom pa istresti smesu za prvu koru.
Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 15-17C.
Isti postupak ponoviti sa preostale dve kore.
Pečene kore potpuno ohladiti.
- fil:
8dcl mleka staviti na vatru da proključa.
Za to vreme umutiti 15 žumanaca sa šećerom dok ne postanu svetlo žute boje.
Postepeno im dodavati brašno ( 10 PUNIH kašika ) i mleko, muteći mikserom.
Zakuvati u ključalom mleku.
U vruć, kuvan fil dodati 200g neskvika, te dobro izmešati.
Prekriti ga streč folijom i potpuno ohladiti.
Maslac ili margarin sobne temperature dobro izraditi mikserom pa mu dodavati ohlađen fil dok sve ne utrošimo.
U dobro umućen fil dodati 200g neskvika, pa sve dobro sjediniti.
Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice.
Slaganje torte:
- braon kora
- 1/3 fila
- 1/3 šlaga
- bela kora
- druga trećina fila
- druga trećina šlaga
- žuta kora
- treća trećina fila
- treća trećina šlaga
Tortu ostavite u frižideru preko noći da se dobro ohladi i stegne, a zatim je ukrasite prema svojoj želji.
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"!
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO): https://bit.ly/3aiCUyT
FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650
Коментари
Prelepa, kremasta torta!
ОдговориИзбриши