Posni keksići ( vegan )

NESKVIK TORTA

 


NESKVIK TORTA - velika, raskošna torta, idealna za sve svečane prilike. Tri mekane korice, bez brašna i slojevi čokoladnog, neskvik krema . Nepce će uživati!



Potrebni sastojci:

- za braon koricu:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 1 puding od čokolade (40g )

- za belu koricu:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike gustina

- za žutu koricu:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 1 puding od vanile ( 40g )

- za fil:

  • 15 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 10 punih kašika brašna
  • 1l mleka
  • 375 maslaca ili margarina
  • 400g neskvika
  • 300g šlag krema

Priprema:




- braon korica:


Umutiti belanca u čvrst šam te im neprekidno muteći dodavati šećer. 
U umućena belanca dodati prah za pripremanje pudinga od čokolade pa dobro sjediniti.

- bela korica:


Umutiti belanca u čvrst šam te im neprekidno muteći dodavati šećer. 
U umućena belanca dodati gustin pa dobro sjediniti.

- žuta korica:


Umutiti belanca u čvrst šam te im neprekidno muteći dodavati šećer. 
U umućena belanca dodati prah za pripremanje pudinga od vanile pa dobro sjediniti.

Kalup za torte promera 28cm obložiti pek papirom pa istresti smesu za prvu koru.
Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 15-17C.
Isti postupak ponoviti sa preostale dve kore.
Pečene kore potpuno ohladiti.

- fil:


8dcl mleka staviti na vatru da proključa.
Za to vreme umutiti 15 žumanaca sa šećerom dok ne postanu svetlo žute boje.
Postepeno im dodavati brašno ( 10 PUNIH kašika ) i mleko, muteći mikserom.
Zakuvati u ključalom mleku.
U vruć, kuvan fil dodati 200g neskvika, te dobro izmešati.
Prekriti ga streč folijom i potpuno ohladiti.
Maslac ili margarin sobne temperature dobro izraditi mikserom pa mu dodavati ohlađen fil dok sve ne utrošimo.
U dobro umućen fil dodati 200g neskvika, pa sve dobro sjediniti.
Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice.

Slaganje torte:

  1. braon kora
  2. 1/3 fila
  3. 1/3 šlaga
  4. bela kora
  5. druga trećina fila
  6. druga trećina šlaga
  7. žuta kora
  8. treća trećina fila
  9. treća trećina šlaga
Tortu ostavite u frižideru preko noći da se dobro ohladi i stegne, a zatim je ukrasite prema svojoj želji.

Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650





Коментари

Постави коментар