Posni keksići ( vegan )

POSNE PLJESKAVICE

 




Nemate ideju šta bi spremali za ručak ili večeru, a pri tome još i postite? Isprobajte ove posne pljeskavice i ćevape koji su odličnog ukusa, od svega par sastojaka koje sigurno imate u kući, a pogodne su i za post na vodi.
POSNE PLJESKAVICE

Potrebni sastojci:

šolja od 1dcl pirindža

1 šargarepa

začini ( so, suvi začin, biber, peršum suvi, a može i sveži, kurkuma može i ne mora)

voda

Priprema:

Oprati pirinadž, pa ga staviti u vodu da se kuva sa šargarepom i začinima. Kada je skuvan, poklopiti šerpu i ostaviti ga tako bar 15 minuta. Ukoliko ste sipali više vode, ostatak procedite tako da ostane samo pirinadž i šargarepa. Sve izgnječite. Dodajte kašiku prezli i kašiku ili dve brašna da dobijete kompaktnu masu, ona će biti malo lepljiva ali ne treba da bude pretvrda. Na pleh od rerne stavite pek papir, pokvasite ruke sa vodom, pa oblikujte rukama pljeskavice ili oblik ćevapa, zavisno šta želite. Stavite da se peče i uživajte u ukusu odličnih pljeskavica.

Kod nas je bio domaći Mek dan, pa sam pljeskavice služila u domaćoj lepinji, za posnu varijantu sa domaćim ljutim ajvarom, salatom i pomfritom, zaista je bilo ukusno, isprobajte pa javite utiske.

Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650

























Коментари

Постави коментар