- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Sigurna sam da ste izabrali kolače za prazničnu trpezu. A da li ste razmišljali o slanim pecivima? Ove PRAZNIČNE JELKICE su mnogo lepe, ukusne, naprave se koji dan ranije a ne sadrže ni kvasac, ni prašak za pecivo. Mekane, vazdušaste, ma tope se u ustima...
Potrebni sastojci:
- 250g sitnog sira
- 250g putera
- 250g brašna
- kašičica soli
Priprema:
Od navedenih sastojaka umesite testo.
Odmah ga razvijajte na brašnom posutoj radnoj površini, debljine pola cm.
Kalup jelkice uvaljajte u brašno, pa vadite oblike i ređajte na tepsiju koju ste obložili pek papirom.
Premažite jelkice umućenim jajetom i pospite semenkama po želji.
Pecite na 200C oko 20 minuta.
Nakon što se ohlade, čuvajte ih zatvorene u frižideru do čak 7 dana.
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"!
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO): https://bit.ly/3aiCUyT
FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650
#bakinrecept
#brzirecepti
#brzo
#ivanaukuhinji
#izbakinesveske
#jednostavno
#prazničnejelkice
#predjela
#recept
#sir
#slanapeciva
#slavskapredjela
#tradicija
Локација:
Сремска Митровица, Србија
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Коментари
Prelepi!
ОдговориИзбриши