Posni keksići ( vegan )

PRAZNIČNE JELKICE - slano pecivo 🎄

 


Sigurna sam da ste izabrali kolače za prazničnu trpezu. A da li ste razmišljali o slanim pecivima? Ove PRAZNIČNE JELKICE su mnogo lepe, ukusne, naprave se koji dan ranije a ne sadrže ni kvasac, ni prašak za pecivo. Mekane, vazdušaste, ma tope se u ustima...


Potrebni sastojci:

  • 250g sitnog sira
  • 250g putera
  • 250g brašna
  • kašičica soli

Priprema:


Od navedenih sastojaka umesite testo.
Odmah ga razvijajte na brašnom posutoj radnoj površini, debljine pola cm.
Kalup jelkice uvaljajte u brašno, pa vadite oblike i ređajte na tepsiju koju ste obložili pek papirom.
Premažite jelkice umućenim jajetom i pospite semenkama po želji.
Pecite na 200C oko 20 minuta.
Nakon što se ohlade, čuvajte ih zatvorene u frižideru do čak 7 dana.

Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650






Коментари

Постави коментар