Posni keksići ( vegan )

ČOKO-KOKO

 



ČOKO-KOKO je kolač koji se ne peče, a ima savršenu harmoniju ukusa. Ukoliko ste ljubitelj ovakvih poslastica, zapišite sebi recept da ga isprobate.


Potrebni sastojci:

- za fil od kokosa:
  • 500ml mleka
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika šećera
  • 100g kokosa
  • 10g vanil šećera
  • 10g želatina
  • 3 kašike vode
- za fil od keksa:
  • 100g mlevenog keksa
  • 200g izlomljenog keksa
  • 150ml vode
  • 100g šećera
  • 4 kašike kakao praha
  • 200g margarina
- za dekoraciju:
  • 2 kašike kokosa

Priprema:

  1. Prvo pripremiti fil od kokosa. U šerpu sipati 400ml mleka, dodati šećer i vanil šećer pa kuvati dok ne proključa. U preostalom mleku razmutiti brašno, usuti u ključalo mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
  2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i razmutiti, pa ostaviti da nabubri. Zatim ga istopiti na umerenoj temperaturi i umešati u ohlađeni fil od kokosa.
  3. Za pripremu fila od keksa, u šerpu sipati vodu, dodati šećer, margarin i kakao prah, pa kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije kompaktna smesa. Potom skinuti sa ringle i umešati mleveni i sitno izlomljeni keks.
  4. Tepsiju dimenzije 20x20cm obložiti papirom za pečenje, pa u nju rasporediti polovinu fila od kokosa. Naneti ohlađeni fil od keksa, pa premazati sa preostalim belim filom. Kolač posuti kokosom i ostaviti u frižider da se stegne.

    Hvala Vam na čitanju! 💗

Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650

Коментари