Posni keksići ( vegan )

LIMUN GNEZDA

 

Sastojci:

- za kuglice:

  • 180g krem sira
  • 50g putera
  • 50g šećera u prahu
  • 60g kokosa
  • 2 kašičice soka od limuna
  • rendana kora pola limuna
  • 10g vanil šećera sa ukusom limuna

- za krem od limuna:

  • 1 žumance
  • 30g šećera
  • 1 kašika gustina
  • sok i kora pola limuna
  • 75 ml mleka
  • 75ml slatke pavlake

- ostali sastojci:

  • kokos

Priprema:

  1. Za pripremu kuglica u činiji sjediniti krem sir, puter sobne temperature, šećer u prahu, sok od limuna, narendanu koru od limuna i vanil šećer, pa umutiti. Na kraju umešeti kokos. Smesu ostaviti u frižider oko sat vremena da se stegne.
  2. Od ohlađene smese smese oblikovati kuglice, te svaku uvaljati u kokos. Zatim ih na sredini udubiti drškom od varjače.
  3. Za pripremu krema od limuna sjediniti 50ml mleka i slatku pavlaku, te kuvati sve dok ne proključa. Žumance izmiksati sa šećerom, pa dodati gustin, preostalo mleko, sok i koru od pola limuna, usuti u ključalu smesu te nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
  4. Ohlađeni krem prebaciti u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom, pa njime ispuniti udubljenja u gnezdima.

Hvala Vam na čitanju! 💗

Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650




Коментари

Постави коментар