Posni keksići ( vegan )

SNEŽNI PLANINSKI VRHOVI

 



Starinski kolači iz modli koje je svaka kuća imala, danas vrlo retko spremani. Meni jedan od dražih kolača iz mladosti punjen čokoladnim filom za uživanje svih čula.


Potrebni sastoji:

- za košnice:
  • 250g margarina
  • 130g šećera u prahu
  • 350g kokosa
  • 100g bele čokolade
  • nekoliko kapi ruma
  • nekoliko kapi limunovog soka
- za fil:
  • 300g mlečne čokolade
  • 200g slatke pavlake
  • 50g seckanih lešnika
- ostali sastojci:
  • 1 list oblande

Priprema:

  1. Margarin ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi kako bi omekšao.
  2. Za pripremu košnica, mikserom penasto umutite margarin i šećer u prahu. Dodati otopljenu belu čokoladu, nekoliko kapi ruma i limuna, pa postepeno dodavati sitno mleveni kokos i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa pogodna za oblikovanje.
  3. Za pripremu fila slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja, pa je preliti preko izlomljene mlečne čokolade. Mešati dok se čokolada ne otopi. Dodati seckane lešnike i ostaviti na hladnom da se fil ohladi i stegne.
  4. List oblande iseći na kolutove prečnika donjeg dela modle za košnice.
  5. Kalup za košnicu obložiti prozirnom folijom i u njega utisnuti kuglicu smese za košnicu i istanjiti je po stranicama. Udubljenje u sredini ispuniti filom pa zatvoriti kolutom oblande. Okrenuti košnicu na tanjir kako bi ispala iz kalupa. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još košnica.

    Hvala Vam na čitanju! 💗

Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650


Коментари