IZLIVENA LEPINJA

 





IZLIVENA LEPINJA 🍞

Rupičasta, mekana, ukusna... Smuti, izlij i ispeci, vrlo brzo spremna 🌻

U 300 ml tople vode dodati kašičicu šećera, 20g svežeg kvasca i kašiku brašna. Promešati, sačekati da se kvasac aktivira ( 5 minuta). Aktiviran kvasac dodati u 350g brašna pomešanog sa kašičicom soli i 50ml ulja. Mutiti par minuta (može i varjačom ako ne želite da palite mikser, ali ja sam htela da isprobam poklon koji sam dobila juče 😊). Ostaviti da kisne 20minuta. Okrugli pleh premazati uljem i posuti brašnom pa preručiti smesu u njega ( smesa je retka, ne da se mesiti rukama). Peći na 230°C oko 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatno braon boju.
Ostavite da se prohladi bar pola sata nakon što je ispečete a onda je isecite na željene komade.

    Hvala Vam na čitanju! 💗

Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650




Коментари