Posni keksići ( vegan )

KARPATI SA JAGODAMA

 




🌟 KARPATI SA Jagodama 🌟

Snežni vrhovi sa penastom, laganom kremom i svežim jagodama.
Ako već niste, isprobajte ovaj savršeni letnji kolač.

📝 Potrebni sastojci:

- za 2 kore:
120ml vode
120ml mleka
prstohvat soli
90g margarina
150g brašna
5 jaja
-za fil
700ml mleka
120g šećera
3 kašike gustina
1 puding od vanile ( 40g )
2 jaja
2 vanil šećera
220g margarina
1 šlag vanila ( 40g )
- još je potrebno
500ml slatke pavlake
sveže jagode
šećer u prahu

📝 Priprema

Za kore:
U šerpi gde će se kuvati kore staviti vodu, mleko,so,margarin, pa staviti na vatru da se sve sjedini i margarin istopi. Uz stalno mešanje dodati brašno i kuvati testo svega par minuta dok ne postane kompaktno. Ostaviti da se skroz ohladi. U hladno dodavati jedno po jedno jaje muteći mikserom. Podeliti na dva dela. Ispeći dve kore na 200 stepeni 15 minuta ( zavisi od rerne), bez otvaranja rerne kad kore počnu da se dižu ( postupak isti kao i za princes krofne ). Ostaviti da se skroz ohlade.
Za fil od vanile:
Sjediniti 200ml mleka, 120g šećera, 3 kašike gustina, 1 puding od vanile, 2 cela jaja, vanil šećer, pa sve zakuvati u 500ml mleka. Ostaviti da se potpuno ohladi. Izraditi margarin pa ga sjediniti sa filom, i dodati kesicu šlaga, 
Posebno umutiti slatku pavlaku.
Jagode oprati, osušiti i iseći na tračice. ( meni je otišlo 800g veoma sitnih jagoda )
Ređanje:
Prva kora - fil od vanile - isečene jagode - slatka pavlaka - druga kora.
Nakon hlađenja a pre služenja kolača, posuti ga šećerom u prahu.
Isprobajte i uživajte u sezoni jagoda 🍓🍓🍓

    Hvala Vam na čitanju! 💗

Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650


Коментари