- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
POSNE BRESKVICE
Mekane, ukusne, bez jaja i mleka, sa domaćim pekmezom, jer tako najviše volimo
Sastojci za testo :
600g brašna
200g šećera
2dcl ulja
2 dcl vode
prašak za pecivo
vanil šećer
Sve sastojke sjediniti, praviti kuglice i ređati u tepsiju od rerne obloženu pek papirom. Peći na 180 °C oko 20 minuta (paziti, jer dužina pečenja zavisi od jačine svake rerne i veličine kuglica koje ste pravili).
Dok su kuglice još tople, izdubite ih špicastim nožićem jer se najlakše dube dok su vruće. Kako nisam stigla da ih izdubim taj dan kad sam ih pekla, samo sam ih ubacila na par sekundi u mikrotalasnu i vrlo lako sam mogla da ih izdubim drugi dan.
Za punjenje:
Mrvice od dubljenja testa
Domaći pekmez po izboru ( obično stavim od šljiva ali sam ovaj put koristila od kajsija)
Pomešajte pekmez sa mrvicama, da dobijete lepu, glatku smesu. Iskoristila sam više od pola tegle pekmeza. Napunite svaku kuglicu, pa spajajte po dve približno iste veličine.
U tanjir sipajte vode, pa u jedan dodajte žutu jestivu boju a u drugi crvenu boju. Umačite breskvice kroz sredinu u žutu boju a krajeve kroz crvenu. Uvaljajte u kristal šećer.
Najlepše su kad bar par sati odstoje u frižideru, jer postanu mekane, pa je najbolje napraviti ih dan ranije pre posluživanja.
Od ove smese dobije se 2kg breskvica
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"!
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO): https://bit.ly/3aiCUyT
FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650
#bakinrecept
#breskvice
#džem
#ivanaukuhinji
#izbakinesveske
#jeftinikolači
#kolači
#kolačizaslavu
#posnebreskvice
#posnikolači
#posnirecepti
#sitnikolači
#slavskikolači
#starinskikolači
Локација:
Сремска Митровица, Србија
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Коментари
Постави коментар