- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Prelepa nežna tortica za potpuni užitak. 😍 Korice sa lešnikom, blaga karamel nota u vanil filu, i šlag na tortu sa laganim kokosom. Čuveni rafaelo ukus u obliku torte.
Potrebni sastojci:
- za kore:
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 2 žumanca
- 100g mlevenih pečenih lešnika
- 4 kašike brašna
- pola praška za pecivo
- za fil 1:
- 8 žumanaca
- 200g šećera
- 2 pudinga sa ukusom vanile
- 5dcl mleka
- 100g mleka u prahu
- 250g margarina
- 100g kokosa
- za fil 2:
- 150g šlaga
- 2dcl kisele vode
- 100g kokosa
Priprema:
Za koru umutiti 5 belanaca u čvrst šam, pa im dodati 5 kašika šećera . Mutiti mikserom dok ne postanu čvstra i svilena na izgled. Dodati 1 žumance, 50g mlevenih, pečenih lešnika, dve kašike brašna i četvrtinu praška za pecivo. Peći u kalupu 24cm, u zagrejanoj rerni na 180C oko 20 minuta. Na isti način ispeći još jednu koru. Ohlađene kore preseći na pola, tako da se dobiju 4 kore.
Za fil prvo pripremiti karamel. Karamelizovati 100g šećera pa mu dodati 1 dcl mleka. Ostaviti sa strane da se šećer potpuno otopi u mleku, pa prebaciti smesu u frižider. Puding, 100g šećera i 100ml mleka izmutiti pa zakuvati u 3dcl mleka. Ohladiti. Margarin i mleko u prahu izmiksati pa sjediniti sa ohlađenim filom.U fil dodati ohlađeni karamel i kokos pa sve zajedno izmiksati.
Za drugi fil izraditi mikserom šlag i kiselu vodu sa kokosom.
Ređanje torte:
kora - fil 1 - fil 2 - kora - fil 1 - fil 2 - kora - fil 1 - fil 2 - kora
( na slici je manja mera, napravljena od ukupno 6 jaja, i 2 kore, za potrebe porudžbine )
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"!
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO): https://bit.ly/3aiCUyT
Коментари
Постави коментар