Posni keksići ( vegan )

Bela limun bajadera

 


BELA LIMUN BAJADERA
I sloj:
U šerpu staviti 250g šećera, 1dcl mleka, 125g margarina. Sve istopiti na laganoj vatri. Pretresti u 400g mlevenog keksa. Smesi odmah dodati sok od jednog limuna. Sve dobro izmešati, preručiti u kalup (kod mene je standardna đuveč tepsija - đuvedžara), pa utisnuti.
II deo:
Istopiti 100g čokolade sa 4 kašike ulja, preliti preko prvog dela. Ostaviti na sobnoj temperaturi 10 minuta pa staviti u frižider na pola sata da se čokolada stegne.
Poslednji deo stavljati na OHLAĐEN kolač.
III deo:
400g šećera ušpinovati sa 1dcl vode, dodati 125g margarina, sve Istopiti na laganoj vatri. Skinuti sa vatre pa brzo umešati 250g mleka u prahu. (Najbolje je sastojke dobro izmiksati mikserom). Izliti preko ohlađene čokolade.
Savet:
Pre sečenja kolača, ostaviti ga na sobnoj temperaturi oko pola sata. Seći štanglice 5x2cm, ili željene veličine. Poslužiti.
Prijatno! 😊

Hvala Vam na čitanju! 💗

Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650






Коментари