Posni keksići ( vegan )

Ferrero pita

 




FERRERO ROCHER PITA
Kore:
400g brašna
130g šećera u prahu
130g maslaca ili masti
120g kisele pavlake
1 jaje
1/2 praška za pecivo
Od datih sastojaka umesiti testo. Razviti 4 kore dimenzija 33x25cm,ili približno (ja razvijam u kesi za zamrzivač od 5kg). Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 4-5 min, paziti da ostanu bele.
Pripremiti:
150g pečenih, mlevenih lešnika
150g mlevenih napolitanki od lešnika
Pomešati pa podeliti na 2 dela.
Krema I:
2 pudinga od lešnika
600ml mleka
100g šećera
200g maslaca
2 kašike krema
Puding pomešati sa malo mleka. Preostali puding staviti da se kuva sa šećerom. Puding zakuvati u ključalom mleku. Ohladiti.
Izmiksati maslac pa dodati ohlađenom pudingu. Dodati i krem, polovinu lešnika i napolitanki. Sve dobro ručno izmešati.
Krem II:
250ml slatke pavlake
250g čokolade
Staviti pavlaku i čokoladu u šerpicu pa kuvati na pari dok se čokolada ne istopi. Smesu prohladiti na sobnoj temperaturi, dodati joj preostalu količinu lešnika i napolitanki. Ručno sjediniti.
Ređanje kolača:
1. Kora
2. Krema 2
3. Krema 1
4. Kora
5. Krema 2
6. Krema 1
7. Kora
8. Krema 2
9. Krema 1
10. Kora
Na poslednju koru stavite pek papir pa opteretite sa teretom. Ohladiti u frižideru, najbolje preko noći. Na ohlađen kolač staviti glazuru.
Glazura:
200g čokolade
4 kašike ulja
Savet plus:
Pre rezanja kolača, ostavite ga na sobnoj temperaturi, kako čokolada ne bi pucala prilikom sečenja.
Secite štanglice 5x2cm, ili po svom izboru.
Prijatno! ♥️


Hvala Vam na čitanju! 💗

Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650


Коментари