- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Moj favorit 💞
Prelep spoj badema, kokosa, bele čokolade, svih kvalitetnih sastojaka, reći će vam zašto me je baš ovaj kolač toliko oduševio. Zaista je fantazija ukusa! 👌
🥥 RAFAELO PITA 🥥
Potrebni sastojci:
- za kore:
400g brašna
130g šećera u prahu
130g maslaca ili masti
120g kisele pavlake
1 jaje
1/2 praška za pecivo ( 6g )
Od svih sastojaka umesiti testo koje se ne lepi za prste, kompaktno. Podeliti na četiri dela. Svaki deo rastanjiti u koru dimenzija 33 x 25 cm. Ja kore razvlačim u kesi za zamrzivač od 5kg. Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 4-5 minuta. Paziti pri pečenju, jačine rerna se razlikuju, kore treba da ostanu svetle.
- pripremiti :
100g mlevenih badema
100g kokosa
Sjediniti ove sastojke i ostaviti sa strane do upotrebe.
- krema 1:
2 pudinga od vanile ( 80g )
600ml mleka
50g šećera
200g maslaca
2 kašike belog krema
Puding razmutiti u malo mleka, ostatak mleka sa šećerom staviti da provri. Zakuvati puding. Prekriti streč folijom, ohladiti kremu. Ohlađenu kremu spojiti sa izmiksanim maslacem. Dodati krem, pa sve još jednom izmiksati.
- ganache:
250ml slatke pavlake
300g bele čokolade
Istopiti sastojke na pari ( tako pavlaka sigurno neće provriti, a čokolada će se brže istopiti ), pa ostaviti u frižideru da se ohladi ( oko 2-3h ). Ohlađen ganache izmiksati, pa ga spojiti sa već pripremljenim kremom.
U sjedinjen krem dodati pripremljenu smesu od badema i kokosa, dobro izmiksati.
Filovati sledećim redom:
1. kora
2. krem
3. kora
4. krem
5. kora
6. krem
7. kora
Nafilovan kolač pritisnuti sa velikom tacnom na koju smo stavili teret ( kod mene je to veliki narodni kuvar 😁). Ohladiti u frižideru, najbolje preko noći. Na kolač staviti glazuru ili ga posuti šećerom u prahu.
- glazura:
200g bele čokolade
3 kašike ulja
Čokoladu i ulje istopiti na pari, preliti preko kolača pa tacnu pomerati u krug da se čokolada sama razlije preko kolača. Ohladiti pa staviti u frižider da se stegne.
Savet:
Pre rezanja kolača, ostavite ga kratko na sobnoj temperaturi kako čokolada ne bi pucala.
Secite štanglice 5x2 cm ili po svojoj želji.
Prijatno!
Hvala Vam na čitanju! 💗
Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"!
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO): https://bit.ly/3aiCUyT
FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650
#badem
#belačokolada
#kokos
#kolači
#kolačizaslavu
#rafaelo
#rafaelopita
#recept
#sitnikolači
#slatkepite
#slavskikolači
Локација:
Сремска Митровица, СрбијаSrbija
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Коментари
Постави коментар