Posni keksići ( vegan )

Rafaelo pita

 


Moj favorit 💞

Prelep spoj badema, kokosa, bele čokolade, svih kvalitetnih sastojaka, reći će vam zašto me je baš ovaj kolač toliko oduševio. Zaista je fantazija ukusa! 👌

🥥 RAFAELO PITA 🥥

Potrebni sastojci:

- za kore:

400g brašna

130g šećera u prahu

130g maslaca ili masti

120g kisele pavlake

1 jaje

1/2 praška za pecivo ( 6g )

Od svih sastojaka umesiti testo koje se ne lepi za prste, kompaktno. Podeliti na četiri dela. Svaki deo rastanjiti u koru dimenzija 33 x 25 cm. Ja kore razvlačim u kesi za zamrzivač od 5kg. Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 4-5 minuta. Paziti pri pečenju, jačine rerna se razlikuju, kore treba da ostanu svetle.

- pripremiti :

100g mlevenih badema

100g kokosa

Sjediniti ove sastojke i ostaviti sa strane do upotrebe.

- krema 1:

2 pudinga od vanile ( 80g )

600ml mleka

50g šećera

200g maslaca

2 kašike belog krema

Puding razmutiti u malo mleka, ostatak mleka sa šećerom staviti da provri. Zakuvati puding. Prekriti streč folijom, ohladiti kremu. Ohlađenu kremu spojiti sa izmiksanim maslacem. Dodati krem, pa sve još jednom izmiksati.

- ganache:

250ml slatke pavlake

300g bele čokolade

Istopiti sastojke na pari ( tako pavlaka sigurno neće provriti, a čokolada će se brže istopiti ), pa ostaviti u frižideru da se ohladi ( oko 2-3h ). Ohlađen ganache izmiksati, pa ga spojiti sa već pripremljenim kremom. 

U sjedinjen krem dodati pripremljenu smesu od badema i kokosa, dobro izmiksati.

Filovati sledećim redom:

1. kora

2. krem

3. kora

4. krem

5. kora

6. krem

7. kora

Nafilovan kolač pritisnuti sa velikom tacnom na koju smo stavili teret ( kod mene je to veliki narodni kuvar 😁). Ohladiti u frižideru, najbolje preko noći. Na kolač staviti glazuru ili ga posuti šećerom u prahu.

- glazura:

200g bele čokolade

3 kašike ulja

Čokoladu i ulje istopiti na pari, preliti preko kolača pa tacnu pomerati u krug da se čokolada sama razlije preko kolača. Ohladiti pa staviti u frižider da se stegne.

Savet:

Pre rezanja kolača, ostavite ga kratko na sobnoj temperaturi kako čokolada ne bi pucala. 

Secite štanglice 5x2 cm ili po svojoj želji.

Prijatno!

Hvala Vam na čitanju! 💗

Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650

Коментари