Posni keksići ( vegan )

Ines kocke

 



Video recept pripreme, možete pogledati ovde:


Bezglutenski kolač

Ines kocke - savršena kombinacija kore od kokosa i čokoladnog fila

Potrebni sastojci:

- za koru:
8 belanaca
8 kašika šećera
200g kokosa

Umutiti belanca u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera.
Ručno umešati kokos.
Presuti u kalup dimenzija 24x35cm koji ste obložili pek papirom.
Peći na 200C - 20min
Nakon što se ispeče, skinite pek papir, pa vuću koru zalijte sa 200ml hladnog mleka.


- za fil:
8 žumanaca
8 kašika šećera
300g čokolade
250g margarina

Umutiti žumanca sa šećerom pa ih skuvati na pari.
Meni je trebalo 15 minuta kuvanja na slaboj vatri. 
U kuvana žumanca dok su još vuća dodati i čokoladu.
Ohladiti.
Izmiksati margarin pa sjediniti sa ohlađenim filom.
Premazati preko kore.

- za dekoraciju:
2 šlag krema sa ukusom vanile

 Hvala Vam na čitanju! 💗

Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650




Коментари