Posni keksići ( vegan )

Cvekla - zimnica

 


Cvekla - salata u teglama

Neki će reći da cvekle uvek ima sveže, znam to i sama, ali nekad prosto nisam u stanju i nemam volju da pravim još i salatu... Napravim, ohladim, i uvek je spremna za posluživanje i uživanje u ukusima i vitaminima koje nosi u sebi.

Priprema:

5kg cvekle staviti u duboki lonac,naliti hladnom vodom tako da voda prelazi cveklu oko 5cm, pa staviti poklopac, ostaviti da se kuva. 
Dužina kuvanja zavisi od veličine cvekle. Nakon 45min, bi trebalo da je skuvana, a to će te znati ako nož zabodete u sredinu cvekle, i ako nož lako uđe i izađe iz cvekle, gotova je. 
Tad vratite poklopac, i ostavite poklopljeno preko noći.
Sutradan je ogulite nožićem, isecite na tanke kriške, kolutove,kako želite...
Poređajte isečenu cveklu u tegle.
Kod mene je stalo u 8 tegli.
Za preliv, u šerpu stavite 1l hladne vode, 500ml sirćeta, 200g šećera, kašiku soli i konzervans.
Ostavite da provri.
Vrućim prelivom zalijte cveklu u teglama.
Odmah zatvorite tegle poklopcem.
Umotajte tegle u deku, ostavite da se potpuno ohlade u deci.
Ohladite u frižideru pre posluženja i uživati u ukusu.

Prijatno ❤️

 Hvala Vam na čitanju! 💗

Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650



Коментари