Posni keksići ( vegan )

Šumska vila

 




Video recept pripreme možete pogledati ovde:


ŠUMSKA VILA
Jeftin, kremast, čokoladni sitni kolač

Potrebni sastojci:

- za prhko testo :

400g brašna
250g margarina
vanil šećer
80g šećera u prahu
2 žumanca

Od svih sastojaka umesiti testo. Staviti u frižider na min. pola sata. Razviti na brašnom posutoj podlozi, rakijskom čašicom vaditi kružiće, ređati na pek papir. Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 7-8 minuta. Keksići treba da ostanu svetli nakon pečenja.

- za ganaš fil:

500ml slatke pavlake
200g čokolade za kuvanje

Slatku pavlaku zagrejati pa joj dodati isečenu čokoladu. Promešati, ostaviti u frižider da se stegne na min. 2h. Ohlađenu masu izmiksati.

- za puslice:

70g belanaca ( od 2 jaja)
70g šećera
140g šećera u prahu
boja po želji

Umutiti belanca u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer uz neprekidno mešanje. Dodati i boju pa još jednom sve izmiksati da se dobro sjedini. Ručno umešati šećer u prahu iz tri puta, kako bi se lakše sjedinilo. Prebaciti belanca u poslastičartsku vreću. Velikim nastavkom praviti puslice na pek papiru. Sušiti u zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 80C - 2h. Od ove količine se dobiju dve tepsije puslica, od 80 do 90 komada, sušiti ih istovremeno na prvom i četvrtom nivou. Ostaviti ih da se ohlade u odškrinutoj rerni.

- slaganje kolača:
prhko testo
ganaš fil
puslica

Prijatno ❤️



 Hvala Vam na čitanju! 💗

Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650






Коментари