Posni keksići ( vegan )

SILVANA TORTA

 






🔸Kore:
16 belanaca
16 kašika šećera
300g mlevene plazme
4 kašike brašna
🔸Žuti fil:
16 žumanaca
16 kašika šećera
🔸Beli fil:
1l mleka
5 kašika šećera
15 kašika brašna
🔸Još je potrebno:
500g margarina
300g štauba
200g čokolade
200g mlevene plazme
Šlag ili po želji, za ukrašavanje
Priprema:
➡️Umutiti mikserom belanca sa šećerom, pa varjačom umutiti keks i brašno. Pekla sam samo 3 kore, u originalu je 9, a veoma je lepa i sa 6 kora. Od 3 kore dobijete veeeliku pravougaonu tortu, a za torte manjeg oblika pecite više tanjih korica.
Za žuti fil umutite žumanca sa šećerom dok ne postanu svetlo žute boje a onda ih skuvajte na pari. Skinite sa pare kada šećer više ne osetite pod prstima. Povremeno promešajte dok se ne ohlade.
Za beli fil u mleko stavite šećer i brašno, umutite mikserom pa kuvajte dok se ne zgusne. Preručite u drugu posudu, prekrijte streč folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
Margarin izradite sa štaubom ( šećerom u prahu ), pa mu polako dodajte beli fil. Nakon što ga dobro umutite u smesu dodajte i žuti fil, pa još jednom sve dobro izmutite.
Podelite fil na tri približno jednaka dela.
U prvi deo dodajte 200g otopljene čokolade, u drugi deo mleveni keks a treći deo ostaje žut.
Ređanje torte:
➡️Kora - tamni fil - kora - fil sa keksom - kora - žuti fil
Tortu stavite u frižider da se ohladi( najbolje preko noći), a zatim je ukrasite po izboru. Kod mene je to bio ganaš i slatka pavlaka sa malo kakao praha.
U original receptu po kojem sam pravila, korišćene su potpuno iste mere, sem što su umesto mlevenog keksa korišćeni orasi, i pravljena je sa 9 tankih korica,tako da je po preseku izgledala slično kao "Ruski medovik".

Hvala Vam na čitanju! 💗

Do novog recepta, ostajte mi zdravi i siti, voli Vas "Ivana u kuhinji"! 
PRUŽITE MI PODRŠKU NA YOUTUBE KANALU( BESPLATNO):  https://bit.ly/3aiCUyT

FACEBOOK GRUPA GDE MOŽETE PODELITI SVOJE RECEPTE I DRUŽITI SE SA NAMA: https://www.facebook.com/groups/395485067963650




Коментари